Școala Populară de Artă Târgu Jiu a intrat în lumea proiectelor Erasmus+

1168

Școala Populară de Artă ,,Constantin Brâncuși” Târgu Jiu a obținut recent acreditarea Erasmus+ în domeniul educației adulților pentru o perioadă de 5 ani.

Prima tranșă în valoare de 33.950 de euro, reprezentând 80% din suma solicitată, va fi acordată la începutul proiectului, urmând ca restul de 20% să fie alocat după raportarea anuală a progresului și a rezultatelor.
Proiectul Erasmus+ depus de ȘPA Târgu Jiu urmărește trei obiective principale: ,,1. Creșterea calității serviciilor oferite și consolidarea corpului de profesioniști ai școlii prin participarea unui număr de 50 de angajați, din compartimentele administrativ și cu atribuții de predare, la 95 de mobilități, în scopul îmbunătățirii competențelor și expertizei acestora; 2. Dezvoltarea instituției ca furnizor de produse și servicii culturale și ca centru de excelență și transfer de bune practici în domeniul educației pe tot parcursul vieții, în mediul rural și mic urban – prin intermediul acestui proiect, ne propunem să consolidăm rolul nostru în comunitate și să promovăm educația continuă și accesul la cultură; 3. Îmbunătățirea și dezvoltarea relațiilor de cooperare și a parteneriatelor intersectoriale la nivel național și internațional – ne propunem constituirea unei rețele de învățământ vocațional artistic, care să includă colaborări cu instituții similare din țară și din străinătate”. Implementarea cu succes a Planului Erasmus+ va necesita o implicare serioasă din partea tuturor participanților, fie că sunt angajați ai instituției, fie că sunt cursanți ce vor participa la mobilitățile proiectului.
O echipă dedicată, formată din personal calificat în predare, va asigura buna desfășurare a activităților. Această echipă va contribui semnificativ la dezvoltarea și implementarea de noi procese procedurale, metodologii și programe analitice comune unei rețele de organizații/instituții de învățământ non-formal vocațional cu profil artistic pentru adulți, din care instituția de cultură de la Târgu Jiu va face parte.
Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu promovează educația și cultura artistică în mediul rural și mic urban. Prin programele și activitățile derulate, ȘPA Târgu Jiu își propune asigurarea accesului la educație și formare continuă pentru toți membrii comunității.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here