5 JUCĂRII SENZORIALE pentru pruncul tău – La ce ajută și de ce sunt recomandate

474

Poză de RDNE Stock project pe Pexels.com

Joaca și învățarea se pot face cu ajutorul jucăriilor senzoriale pentru copii. Create special în acest scop, acestea pot fi prezentate încă din primele zile ale micuțului. În rândurile următoare poți afla câteva informații interesante despre 5 dintre cele mai interesante jucăriile senzoriale și avantajele acestora pentru cei mici.

Iată 5 jucării senzoriale care pot dezvolta simțurile copilului tău

1. Cuburi și forme

Cuburile colorate în diverse forme și de preferat confecționate din lemn sau material textil îi fac pe copii curioși să le descopere. De altfel, aceștia pot fi îndrumați să le aranjeze în diverse forme și poziții. Logica și creativitatea pot fi stimulate de la vârste fragede, iar cuburile senzoriale ajută în acest sens.

Este bine de știut că materialele pot varia, de la plastic până la textile sau chiar plexiglas, toate în conformitate cu normele în vigoare. Poți găsi astfel de jucării pentru copii pe Babymatters.ro și descoperi gama de cuburi colorate cu care deja să începi joaca distractivă cu pruncul tău.

2.Arcadele cu jucării și muzică

Sunt multe jucării senzoriale dedicate celor mici și chiar de la vârste fragede. Arcadele colorate care au cântecele și jucării atârnate sunt foarte distractive pentru bebeluși, începând chiar cu vârsta de o lună. Astfel de arcade pot fi puse foarte ușor deasupra patutului sau la căruț, însă trebuie să fii atent la instrucțiunile de utilizare și montare oferite de producător. 

3.Protecții de pătuț cu jucării senzoriale

Industria jucăriilor este plină de oferte, iar părinții cu siguranță că vor să cumpere de toate. Ceea ce este important însă aici este achiziționarea de produse utile și de calitate. O recomandare în acest sens este protecția de pătuț care are jucării senzoriale de mici dimensiuni.
Literele și animalele colorate, oglinjoarele de mici dimensiuni și cărticele deosebite din material textil îl vor face pe micuț destul de curios și cu siguranță că îi va smulge câteva zâmbete inocente. Materialele din care sunt fabricate aceste protecții cu jucării senzoriale sunt de calitate și certificate, iar astfel de informații se vor găsi negreșit pe ambalaj.

4.Cărțile senzoriale pliabile

Cărțile senzoriale care se pliază sunt de asemenea recomandate începând cu primele zile din viața micuțului tău. Confecționate din materiale textile de calitate și plăcute la atingere, asemenea jucării sunt foarte distractive pentru bebeluși, mai ales dacă sunt colorate și vin însoțite cu cântecele haioase. De altfel, pe lângă faptul că se pot prinde de pătuț, acestea pot fi luate și în plimbările voastre pentru ca pruncul să aibă mici activități și să fie stimulat senzorial.

5.Măsuța cu activități

Dacă ești în căutare de o jucărie senzorială specială, cu lumini, culori, cântecele și variate activități, să știi că există așa ceva și chiar este un produs recomandat. Măsuța cu activități le cuprinde pe toate, are diverse butoane și funcții sonore care îi vor atrage atenția pruncului tău. Este bine de notat faptul că o asemenea jucărie senzorială este recomandată micuților începând cu vârsta de 18 luni sau chiar un pic mai devreme.

Așadar, acestea sunt câteva recomandări de jucării senzoriale pe care să le achiziționezi pentru micuțul tău, dacă vrei deja să îl introduci într-o lume frumoasă și distractivă. Fiecare jucărie vine la pachet cu instrucțiuni clare și se menționează cărei vârste se adresează, așa că, îți va fi ușor să faci o alegere bună.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here