Ca la noi, la nimeni – Semne bune: Rata anuală a inflației a scăzut în martie!

390
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Consolidarea fiscală va fi un proces dureros și este de dorit să se desfășoare în mod echitabil.” – Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal

Vom începe cu un mult așteptat anunț oficial al Institutului Național de Statistică (INS), conform căruia rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în luna martie. În luna februarie era de 7,23%. Conform datelor publicate de INS, indicele prețurilor de consum în luna martie 2024, comparativ cu luna februarie 2024 a fost de 100,42%.
Rata inflației de la începutul anului (martie 2024, comparativ cu decembrie 2023) a fost de 2,4%.
PRIMA SCĂDERE SEMNIFICATIVĂ A RATEI ANUALE A INFLAȚIEI! Rata anuală a inflației în luna martie 2024 comparativ cu luna martie 2023 a fost de 6,6%.
Rata medie a modificării prețurilor de consum în luna martie 2024 a fost de 100,45%.
Rata medie a modificării prețurilor de consum în ultimele 12 luni (aprilie 2023-martie 2024) față de precedentele 12 luni (aprilie 2022-martie 2023) a fost de 8,5%.
De asemenea, indicele armonizat al prețurilor de consum în luna martie 2024 comparativ cu luna februarie 2024 a fost 100,45%.
Rata anuală a inflației în luna martie 2024 comparativ cu luna martie 2023, calculată în baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC), a fost de 6,7%.
Rata medie a modificărilor prețurilor de consum în ultimele 12 luni (aprilie 2023-martie 2024) față de precedentele 12 luni (aprilie 2022-martie 2023) determinată pe baza IAPC a fost de 8,3%.
Rata anuală a inflației era, în februarie, de 7,23%, conform Mediafax.
PROTOCOL DE COLABORARE ÎNTRE GABRIELA FIREA ȘI SEBASTIAN BURDUJA. Președinta PSD București, Gabriela Firea, și președintele PNL București, Sebastian Burduja, au semnat, joi, un protocol de colaborare pentru alianța electorală la alegerile locale între cele două organizații politice din Capitală.
Este un prim pas pentru formarea echipelor comune PSD-PNL în consiliile locale ale celor șase sectoare și în Consiliul General al Municipiului București, după cum transmite PSD București.
Cele două organizații își propun să formeze cele mai bune echipe alături de care să poată câștiga alegerile candidații noștri la Primăria Capitalei și la primăriile de sector.
„În Consiliul General al Municipiului București, alianța dintre PSD și PNL își dovedește deja eficiența. Capitala are buget datorită votului consilierilor generali social-democrați și a consilierilor generali liberali. De asemenea, noua majoritate a reușit să închidă robinetul cheltuielilor inutile propuse de primarul general Nicușor Dan și să găsească resurse, de exemplu, pentru stimulentul destinat adulților cu dizabilități neplătit întreg de doi ani, pentru transportul public și pentru termoficare. Traficul și soluțiile pentru un transport public de calitate, combaterea poluării, investițiile în sistemul de termoficare, consolidarea clădirilor de patrimoniu și a celor cu risc seismic, investițiile în sănătate și educație, cultură sunt temele centrale ale alianței electorale PSD-PNL pentru Capitală,” arată sursa citată de Mediafax.
ION PREDOȘANU

P.S. ÎNDATORAREA GENERAȚIILOR VIITOARE! Uriașul împrumut luat de Bruxelles pentru PNRR-uri și-a dublat dobânda. Este limpede că, în felul acesta, îndatorăm grav generațiile viitoare. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here