Bătălie pe funcții și putere! (Tensiuni între PSD și PNL pe marea împărțeală)

558
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Lupta liberalilor pentru putere, decisă de cercuri de interese, rețele de creștini habotnici.”Alex Olaru

Relația dintre partidele ce formează Alianța PSD-PNL nu pare deloc liniștită, ci este una tensionată. Până una-alta, s-a încropit o listă comună pentru alegerile europarlamentare, încercându-se să se împace și capra, și varza. A ieșit, până la urmă, o listă varză, fără a se ști dacă toată lumea-i mulțumită și cu lacrimi pe obraz. Culmea, deschizătoarea listei comune a Alianței PSD-PNL este o persoană anonimă, care nicidecum nu poate trage întreaga listă după ea. Cică s-a dorit o persoană fără apartenență politică și au găsit-o pe Ramona Chiriac, pe care, cum spuneam, nu o cunoaște nimeni. Ea a deținut o funcție de reprezentantă a Comisiei Europene în România. Rețineți, nu reprezentanta României la Comisia Europeană, așa cum nu va fi, cu siguranță, nici după alegeri!
DESCHIZĂTOAREA LISTEI COMUNE PSD-PNL PENTRU EUROPARLAMENTARE REPREZINTĂ ROMÂNIA SAU COMISIA EUROPEANĂ? Amuzantă, deși nu este de râs, ci de plâns, mi se pare următoarea întâmplare. Imediat după desemnarea sa drept cap de listă a Alianței PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, inspiratul realizator al emisiunii Sinteza Zilei, la postul de treleviziune Antena 3 CNN, Mihai Gâdea, a sunat-o și i-a propus, dacă este de acord, ca în acea seară să-i fie invitată la emisiunea pe care domnia sa o realizează cu mult succes la publicul telespectator. În loc de răspuns, Ramona Chiriac a întrebat, vizibil deranjată, de unde are numărul ei de telefon! Apoi, i-a recomandat să ia legătura cu ofițerul ei de presă. Bănuind că ofițerul de presă ar putea fi un ofițer cu epoleți și simțindu-se luat la mișto, bunul român Mihai Gâdea a renunțat la demersul pe care „reprezentanta Comisiei Europene în România” i-a cerut să-l comită.
Așa că marea împărțeală pentru un loc eligibil pe lista comună a Alianței PSD-PNL a continuat, găsindu-i-se un loc și Gabrielei Firea, prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, dar abia locul patru. Pe locul trei este Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al pretinsului PNL, în care Preș. Klaus Werner Iohannis taie și spânzură, ca un Mare Boss ce este. De altfel, cândva, președintele Iohannis îl numea pe Rareș Bogdan ”Number One”, certificând că-i este un apropiat.
LISTA SECRETĂ COMUNĂ PENTRU EUROPARLAMENTARE PĂCĂLEȘTE PSD ÎN FAVOAREA PNL?! Nu cunosc lista completă de candidați la alegerile europarlamentare a Alianței PSD-PNL, dar tare mă tem că prin sistemul fermoar pe care l-au anunțat, deși Partidul Social Democrat e cel mai mare partid din țară, cu peste 600.000 de membri, pretinsul Partid Național Liberal, cu ai săi circa 400.000 de membri, va avea mai mulți europarlamentari decât PSD. Căci, oricum, după previzibilul eșec al președintelui Iohannis la bizara lui candidatură la funcția de Secretar General al NATO, se va îndrepta spre o demnitate cât mai înaltă, dacă se va putea, la Bruxelles, în cadrul Parlamentului European ori undeva pe acolo. Ca Înalt reprezentant pentru nu se știe ce. Căci înalt, oricum, este.
DISPUTE PSD-PNL ȘI ÎN TERITORIU. Deci Alianța PSD-PNL va mai avea de luptat pentru putere și la alegerile locale. Deja, se știe că Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, nu este de acord cu nominalizarea controversatului pretins liberal Iulian Dumitrescu la șefia Consiliului Județean Prahova. Cică, în teritoriu, filialele PSD și cele ale PNL ar avea liber să-și desemneze fiecare candidații. Front comun vor face PSD și PNL doar în orașele mari, unde, deocamdată, funcțiile de primari le deține USR. Și ar fi vorba despre Timișoara, Brașov, Bacău și poate încă altele.
Dar scandalul este mult mai mare. O seamă de lideri ai pretinsului PNL ar fi cu demisiile pe masă. Iar Gigel Știrbu, vicepreședinte al PNL, a zis-o clar: „Ați vândut partidul PSD”. În vreme pe Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, amenință că va pleca la Forța Dreptei!
ION PREDOȘANU

P.S. FINANȚIȘTII COMISIEI EUROPENE AMENINȚĂ! Marți și miercuri, șefa banilor europeni, împreună cu importanți colaboratori ai domniei sale, s-au aflat la București. Aceștia au declarat că dacă Guvernul nu ține sub control finanțele, referindu-se la deficitul bugetar – aflat într-o continuă creștere – riscăm ca în România să explodeze criza. Și, mai ales, din cauza numirilor și angajărilor fără număr în companiile de stat, riscăm să pierdem peste 3 (trei!) miliarde de euro din banii europeni prevăzuți prin PNRR!(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here