Ca la noi, la nimeni – Lăsata secului și farsa electorală din Rusia!

439
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu există nicio îndoială că Vladimir Putin, aflat la putere de la începutul acestui secol, se îndreaptă fără emoții spre realegere în cadrul votului național care a început la 15 martie, asigurându-și astfel al cincilea mandat și un al treilea deceniu complet ca lider suprem al Rusiei.”Redacția UNIMEDIA

Pe la noi prin țară, toate-s vechi și noi îs toate. Cea mai importantă sărbătoare a zilei de ieri, Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, a fost, de fapt, Lăsata secului. Adică, începând de azi suntem în Postul Sfintelor Paști, cel mai lung și mai greu post al anului. Dar și cel mai scump, întrucât a mânca de post – legume, fructe și zarzavaturi, fără a pune gura pe carne, ouă, lapte și produse din lapte – a devenit o treabă grea și, cum spuneam, extrem de costisitoare. Pe care, de regulă, o respectă doar habotnicii religiei ortodoxe.
DREAPTA UNITĂ, DREAPTA FRÂNTĂ! Alianța Dreapta Unită – formată din USR, PMP și Forța Dreptei – a primit duminică o lovitură din partea BEC (Biroul electoral Central), care a anunțat că nu se pot alia la alegeri și a respins protocolul prezentat de cei de la Dreapta Unită. Reprezentanții celor trei partide sunt, evident, nemulțumiți și anunță că se vor adresa ÎCCJ (Înalta Curte de Casație și Justiție).
DESEMNAREA CANDIDAȚILOR PSD-PNL – COMUN SAU CANDIDAȚI PROPRII LA PRIMĂRIA BUCUREȘTILOR – , SE COACE ABIA MÂINE! Timpul nu mai are răbdare și intră zilele-n sac pentru Coaliția PSD-PNL, care abia astăzi se reunește spre a decide dacă vor merge în alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei cu un candidat comun. Se pare că există mari tensiuni între PSD și PNL, iar dacă vor merge cu candidați proprii, PSD-ul cu Daniel Băluță, primarul sectorului patru, social-democrații nedorind-o pe Gabriela Firea, iar pretinșii liberali cu Sebastian Burduja, este clar că Primăria Generală a Bucureștilor înseamnă o mare pierdere pentru Coaliție și dă un semnal prost pentru rezultatele ce le va obține Alianța PSD-PNL și în celelalte alegeri: prezidențialele din 15 și 29 septembrie și parlamentarele din 8 decembrie.
DICTATURA LUI PUTIN COMTINUĂ ȘI DUPĂ FARSA ALEGERILOR DE TREI ZILE! Chiar în ziua a treia a alegerilor pentru desemnarea Președintelui Federației Ruse, o farsă în care vechiul Diktator Vladimir Putin concurează fără adversari de calibru s-au produs și evenimente grave. Din Ordinul Diktatorului Putin, ministrul Armatei Roșii, Serghei Șoigu, a transmis, la rândul lui, ordine de sporire a flotei navale de luptă în Marea Neagră pentru a doborî dronele inamice. Chipurile, nu Maica Rusie a invadat Ucraina, ci Ucraina Rusia! Deși rușii au pierdut peste 500.000 de militari – morți și răniți – după cum declară Institutul American al Războiului, iată că pe Diktatorul Putin nu-l interesează pierderile de vieți omenești.
LUPTA IULIEI NAVALNAIA, VĂDUVA LUI ALEKSEI NAVALNÎI, CA FORMĂ DE PROTEST. Iulia Navalnaia a fost duminică la Ambasada Rusiei de la Berlin pentru a vota și a participa la protestul de la prânz. Ea este, cum spuneam, văduva lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse față de Vladimir Putin, care a murit într-un mod dubios în timp ce se afla într-o închisoare din Siberia, undeva spre Antarctica. Iulia Navalnaia a participat pentru a vota în alegerile prezidențiale din țara sa – alegeri care au ținut trei zile – și a participa la protestul „Amiază împotriva lui Putin”, relatau ieri AFP și Reuters. Ea a făcut apel înainte de scrutin la susținătorii săi să meargă la urne în același moment, duminică la prânz (09:OOGMT) să voteze cu orice alt candidat decât Putin.
În ciuda avertismentului Procuraturii ruse, opoziția și-a menținut apelul numit „Amiază fără Putin”, care consta în a merge duminică la ușile secțiilor de votare la orele locale 12:00 pentru a-și arăta respingerea față de șeful de la Kremlin, acțiune care a fost susținută înainte de moartea sa de liderul opozițșiei, Aleksei Navalnîi, iar acum de văduva acestuia Iulia, notează Agerpres.
Vladimir Putin a candidat, vezi Doamne, ca independent, dar surse rusești susțin că alegerile sunt trucate. Însuși Diktatorul cerând ca participarea la urne să fie de 75%, iar el să câștige al cincilea mandat cu 90-95%.
ION PREDOȘANU

P.S. AMBASADORUL RUS LA BUCUREȘTI CHEMAT DE URGENȚĂ LA MAE ROMÂN! Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București, a fost convocat de urgență la sediul Ministerului Afacerilor Externe român spre a da explicații pe tema aberantelor sale declarații despre Tezaurul României furat de Rusia țaristă! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here