Ca la noi, la nimeni – Unirea partidelor, în defavoarea țării!

532
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „De câte ori partidele s-au unit nu s-au unit decât spre a face un mare rău nației.”
Mihai Eminescu

Iată că s-a aprobat în Coaliție comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, data fiind 9 iunie 2024, dar încă nu se cunosc cei care vor apărea pe lista comună a PSD și PNL, nici pentru alegerile europarlamentare și, tot la fel de grav, nici pentru alegerile locale. Și aici ne referim la candidații pentru primării, consilii locale, consilii județene, la care PSD și PNL vor participa separat.
CIUDĂȚENIE: MAI SLABI ÎMPREUNĂ DECÂT SEPARAT! Un recent sondaj de opinie ne anunță că PSD și PNL vor fi mai slabi împreună, decât dacă ar merge în alegeri separat. Și totuși, deși pretinșii liberali cam scad în opțiunile electoratului, ei sunt aceia care organizează la București, în aceste zile, Congresul Partidului Popularilor Europene (PPE) și au adus la București toată crema cea vestită a întregii Europe. După unele surse, cică ar fi venit 2.000 de delegați din vreo 40 de țări. Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întâlnit cu „fruncea” PPE, din care face parte și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene și alți lideri ai Comisiei Europene, dar și ai Parlamentului European. Miercuri, președintele Iohannis a avut o întâlnire și cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.
CE NE AȘTEPTĂM DE LA CONGRESUL PPE, DE LA BUCUREȘT? Acest Congres al PPE le-ar putea aduce niscaiva procente în sondaje și, de ce nu, poate chiar la urne pretinșilor liberali. Ca o ciudățenie, sau poate o catastrofă a PNL, aceștia ar avea locul trei în intenția de vot dacă ar merge singuri în alegeri și locul patru dacă vor merge cot la cot cu PSD!
Între președintele Partidului Social Democrat, prim-ministrul Marcel Ciolacu, și președintele Partidului Național Liberal, totodată și președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, există o amiciție și o colaborare strânsă, inclusiv în ceea ce privește problemele țării. Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu a participat la Congresul Socialiștilor Europeni și a pledat acolo pentru ca România să fie susținută pentru a intra în selectul Spațiu Schengen.
La fel, Nicolae Ciucă a anunțat, înaintea Congresului PPE de la București, că: „Vom negocia ca România să finalizeze procesul de integrare în Spațiul Schengen.”
UNIREA PARTIDELOR NU FACE PUTEREA ȚĂRII, CI DOAR A LOR! Invitat la emisiunea “Sinteza Zilei”, premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, a vehiculat ideea că dacă la alegerile europarlamentare și locale PSD și PNL vor obține un scor bun, atunci este posibil să negocieze și participarea tot pe liste comune și la următoarele alegeri: prezidențiale (15 și 29 septembrie) și parlamentare (8 decembrie). Fraza din motto-ul acestor simple note îi aparține poetului național Mihai Eminescu și a apărut în ziarul “Timpul”, la care era prim-redactor.
Reiau, în acest final, ideea inegalabilului poet național și gazetar-pamfletar la “Timpul”: „Un mare rău nației.” Cu referire directă la unirea a două partide.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here