Ca la noi, la nimeni – Anul acesta, adică în 2024, se decide viitorul României!?

564

Motto: „Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean. Numai că, în orice loc din țară, oamenii se plâng de abuzuri, nedreptăți, sărăcie și inerție. Acestea nu sunt neglijabile”. – Andrei Marga

Nu știu cum de s-au potrivit, dar anul acesta, adică în 2024, avem patru rânduri de alegeri. Adică euroarlamentare, locale, generale sau parlamentare și prezidențiale.
AZI, SE ANUNȚĂ ÎNTREG CALENDARUL DE ALEGERI. Președintele Partidului Social Democrat și, totodată, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a spus marți că astăzi, miercuri, Coaliția de guvernare va anunța întreg calendarul de alegeri.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că își dorește ca astăzi, după ședința Coaliției, să anunțe tot calendarul de alegeri. El apreciază că șansele ca și alegerile parlamentare și prezidențiale să fie comasate sunt „foarte mici”.
„Sunt ferm convins că miercuri, atât eu, cât și președintele Nicolae Ciucă, vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect ca în timpul unor negocieri și unor discuții eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau, împreună cu președintele Nicolae Ciucă, cea mai bună decizie în ceea ce privește românii, viitorul României și stabilitatea României”, afirmat, ieri, Marcel Ciolacu.
MAI SUNT DOUĂ PROGRAME DE ARMONIZAT. El spune că nu este o negociere pe funcții, ci sunt două programe de armonizat.
„Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România, care există în acest moment și trebuie să recunoaștem acest lucru. Vom vedea și percepția românilor. Una dintre soluții este o alianță electorală sau o alianță politică. Ce spun cu certitudine, ca prim-ministru, e că eu doresc ca mâine (azi, miercuri, n.m. I.P.) să anunțăm tot calendarul de alegeri”, adaugă Marcel Ciolacu.
Liderul PSD mai spune că sunt „foarte mici” șansele ca și alegerile parlamentare și prezidențiale să fie comasate.
PROIECT PENTRU ANUMITE ALEGERI, PROIECT DE ȚARĂ! „Cred că suntem niște oameni serioși. Dacă venim în fața românilor cu un proiect pentru anumite alegeri, venim cu un proiect de țară pentru toate alegerile, dacă decidem acest lucru”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, conform Mediafax.
Și totuși, nici marți n-a fost pace sub măslini. Salariații din asistență socială își cer drepturile. Ieri, au protestat în fața Ministerului Muncii.
ION PREDOȘANU

P.S. TEAMA DE DAN PURIC! Marele actor, eseist și om de cultură devotat poporului pe care-l slujește, cu origini de pe undeva de lângă Padeș, este la un simplu pas de a-și înscrie numele printre candidații din acest an la alegerile prezidențiale. Autor de cărți puse în slujba Neamului Românesc și a cititorilor săi, Dan Puric încă nu s-a decis, dar se pare că nu va da înapoi. Cu înțelepciunea domniei sale și cu nițel umor a declarat: „Vă dați seama în ce hal a ajuns Puterea dacă se tem și de un puric?” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here