Ca la noi, la nimeni – Impozitarea concediilor medicale cu 10%, uriașă gafă guvernamentală!

603
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Drumul spre Iad e pavat cu intenții bune: //Un preot tânăr, la Humor trimis,/ văzând călugărițe frumușele/ Oftă, căci drumul lui spre paradis/ Era pavat cu intenții rele.//”
Epigramă de Dan Norea

După o oarecare pierdere de vreme cu discuțiile pro-comasarea unor alegeri din acest an, vălău în care s-a amestecat și Preș. Klaus Werner Iohannis, pare-se că Guvernul s-a întors la adevărata lui menire. Aceea de a administra țara cât mai bine și mai eficient.
TAXA PE BOALĂ NU ERA NECESARĂ! Ca dovadă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, cere clarificări de la Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice.
Premierul Marcel Ciolacu vroia să stabilească joi, împreună cu miniștrii Sănătății și Finanțelor, cum poate fi rezolvată situația concediilor medicale, astfel încât să fie descurajat abuzul, dar să și vină în sprijinul celor care au nevoie de acest tip de concediu.
Marcel Ciolacu a spus, la începutul ședinței de guvern de joi că vrea să stabilească, alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și de ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, o foaie de parcurs în privința rezolvării situațiilor concediilor medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile însărcinate.
„Descurajez și trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie și de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflați în situațiile în care acest tip de concediu este obligatoriu”, a spus Ciolacu.
Alianța Bolnavilor Cronici din România a transmis, miercuri, că politicienii trebuie să înceteze „să se joace cu sănătatea românilor” și că „taxarea cu 10% a concediilor medicale pune o presiune nejustificată pe bolnavii cronici.”
Reprezentanții Alianței cer Parlamentului și Guvernului României să anuleze taxarea cu 10% pentru toate concediile medicale, atât pentru bolile cronice cât și pentru afecțiunile acute, concediile de maternitate, concediile medicale pentru îngrijirea copilului bolnav, concediile medicale ce vin în urma unor accidente, relatează Mediafax.
SE INTRODUCE CREDITUL FERMIERULUI. Vor exista credite pentru fermieri: Guvernul va suporta ROBOR-ul. Guvernul a aprobat joi „Creditul fermierului”, prin care se angajează să suporte rata dobânzii ROBOR, iar fermierii vor mai avea de achitat doar marja ce nu poate depăși 1,95% pe an. Pentru acest proiect, Guvernul Ciolacu alocă 165 de milioane de euro, a spus premierul Marcel Ciolacu. El a mai zis că Guvernul continuă să adopte soluțiile convenite cu fermierii luna trecută.
Aprobarea ieri a „Creditului fermierului” oferă acces mai facil agricultorilor la finanțări vitale.
MĂSURI DE SPIJIN PENTRU FERMIERI. De asemenea, Guvernul a aprobat o măsură prin care ajută fermierii ce folosesc sistemul de irigații.
„Achităm și în 2024 o cotă de 50% din facturile pentru energie electrică folosită în irigarea culturilor agricole”, a anunțat Ciolacu.
El a mai vorbit și despre retragerea, de către Comisia Europeană, a proiectului controversat privind pesticidele în agricultură, care i-ar fi dezavantajat pe fermieri (sursa Mediafax)
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here