Ca la noi, la nimeni – Marele noroc trece pe lângă Iohannis!

519
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu tot ce zboară se mănâncă.”Proverb românesc

De vreo trei săptămâni încoace, a apărut o veste-poveste cum că președintele Consiliului European, belgianul Charles Michel, s-ar retrage intempestiv din funcția pe care o ocupă și ar candida la alegerile europarlamentare de la începutul lunii iunie. S-au și creat scenarii liberale, cum că, vezi Doamne, Klaus Iohannis și-ar da demisia din funcția de președinte al României ca să-i ia locul belgianului.
ȘI CIUCĂ AVEA VISURI DE MĂRIRE! Mai mult, s-a avansat și ideea că președintele pretinsului Partid Național Liberal, Nicolae Ciucă, totodată și președinte al Senatului, deci al doilea om în stat, ar deveni președinte-interimar al României, demnitate din care ar fi avantajat la viitoarele alegeri prezidențiale de la noi.
KLAUS IOHANNIS, ÎNALT REPREZENTANT PENTRU RELAȚIA CU CAPUL VERDE? După ce Charles Michel, președintele Consiliului European, a anunțat că nu va mai renunța la această funcție pentru a candida la alegerile europarlamentare au apărut ironii la adresa președintelui Klaus Iohannis. Oricum, într-o intervenție la B1TV, deputatul USR Cristian Seidler a susținut că: „Ipoteza ca Iohannis să conducă forul european a fost o minciună marca PNL, iar la Bruxelles nu a fost luată niciodată în calcul o astfel de posibilitate. Singurul post pe care l-ar putea ocupa eventual Klaus Iohannis, dacă l-ar înființa, ar fi de Înalt reprezentant pentru relația cu Capul Verde”, a afirmat parlamentarul USR.
„De data asta, PNL a fost cu abureala. Nu avea nicio bază, nu s-a discutat la Bruxelles, din câte știu de la europarlamentari cu care am vorbit, posibilitatea ca Iohannis să ocupe acum chiar dacă se retrăgea belgianul. Nu a existat în discuție numele lui Iohannis. Ei știu, la Bruxelles, cât valorează și singurul post eventual pe care l-ar ocupa, dacă l-ar înființa, ar fi de Înalt reprezentant pentru relația cu Capul Verde. E singurul post pe care l-ar putea primi Iohannis după ce va termina această fulminantă carieră în cârdășie cu PSD, ar putea să prindă cel mult un post de comisar european, caz în care România va avea comisarul pentru multilingvism, parcă l-a mai avut cândva, căci am înțeles că știe vreo două limbi străine, deci le vorbește, sau pentru fizică clasele V-VIII. La „multităcere” ar putea fi dânsul, că știe să tacă intens în toate limbile Uniunii Europene”, a mai declarat deputatul Cristian Seidler.
FÂSUL PULVERIZAT! O cacealma. Demisia lui Iohannis a rămas tot o vorbă-n vânt, din moment ce Charles Michel s-a răzgândit. Și a rămas un fâs! Scenariul vânturat de partidele politice românești privind demisia președintelui Klaus Iohannis pentru a merge în fruntea Consiliului European s-a pulverizat.
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat vineri că renunță să ia parte la alegerile pentru Parlamentul European, prevăzute să aibă loc la începutul lunii iunie, denunțând ceea ce a calificat ca „atacuri personale”, relatează AFP și Reuters.
Oficialul belgian care prezidează de patru ani reuniunile șefilor de stat și de guverne ale celor 27 de state membre ale UE, și-a făcut cunoscută acum vreo trei săptămâni intenția de a se retrage prematur din funcție pentru a se ocupa de campania pentru alegerile la Parlamentul European, programate în zilele de 6-9 iunie. El urma să-și încheie mandatul actual în noiembrie. Michel a spus atunci că intenționează să-și exercite funcția de președinte al Cosiliului European până la depunerea jurământului ca membru al Parlamentului European, care va avea loc pe 16 iulie.
Schimbarea de macaz a belgianului Charles Michel îl pune în încurcătură pe președintele Klaus Iohannis, care nu-și va mai da demisia, iar Nicolae Ciucă rămâne doar președinte al Senatului României.
ION PREDOȘANU

P.S. Protestele transportatorilor și ale fermierilor români continuă, aceștia fiind deciși să nu renunțe până nu li se îndeplinesc toate revendicările de către Guvernul Ciolacu. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here