Ca la noi, la nimeni – De la Eroul național Avram Iancu, la Rușinea rusofilă Diana Șoșoacă!

643
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Lemn bun, lemn rău aceeași cenușă. Dar nu aceeași flacără.” – Nicolae Iorga

S-au strâns mai bine de unsprezece zile de când transportatorii și fermierii români protestează, iar azi se începe săptămâna tot cu proteste, deși o mare parte dintre revendicările lor s-au rezolvat ori sunt pe cale de a fi remediate în totalitate. Printr-o bizară decizie a primarului general al Bucureștilor, ilustrul nepriceput Nicușor Dan, s-a obținut aprobarea ca fermierii și transportatorii să aibă acces în București, la Piața Constituției, de duminică și până marți. Dar individul ce mai este numit și Plicușor Dan le refuzase atât fermierilor cât și transportatorilor toate cerererile acestora.
CÂND ȘOȘOACĂ ÎȘI BAGĂ COADA! În mod cu totul și cu totul bizar o asemenea aprobare a obținut-o avocatul „avocatei” Diana Iovanovici Șoșoacă, senator și președinte al partidulețului ȘOȘ, o rusofilă de cea mai joasă speță, care-și face veacul pe la Ambasada Federației Ruse la București.
Numai că protestatarii sunt oameni deștepți și nu au vrut, în niciun chip, să se alăture unei politiciene de tinichea și să se amestece în troaca Șoșoacăi.
Fermierii și transportatorii s-au ținut departe de așa-zișii politicieni și partidulețele lor de doi bani, încât tentativele de asociere dintre ȘOȘ și AUR au eșuat. De unde avocatul lui Șoșoacă ceruse aprobare de la Neica Nimeni Plicușor Dan ca la protestele de duminică până marți, din Piața Constituției, să participe 50.000 de protestatari, deși s-au aprobat numai 5.000, cu 100 de tractoare și vreo 50 de camioane – organizator fiind avocatul Șoșoacăi, el însuși membru al partidulețului ȘOȘ, duminică n-au ajuns în Piața Constituției doar un tractor și două persoane mari și late. Plus o droaie de ziariști!
AVRAM IANCU – „ÎMPOTRIVA IMPERIULUI” este titlul primului film privat despre personalitatea Crăișorului Munților, cum a rămas în istorie Eroul Național Avram Iancu, un Erou adevărat iubitor de neam și de glia strămoșească. Lansarea filmului despre Avram Iancu va avea loc pe 24 ianuarie 2024, de Ziua Unirii Mici, iar pe 26 ianuarie 2024 filmul va fi lansat simultan în toate cinematografele din România. Filmul îl are ca producător pe Văru’ Săndel, celebru interpret de muzică populară născut pe meleagurile Sălajului, deci un zălăuan patriot. Filmul omagiază personalitatea Eroului Neamului Avram Iancu, de la a cărui naștere se-împlinesc 200 (două sute) de ani, și ne-ndeamnă să fim din nou oameni, să gândim ca oamenii normali și nu ca așa-zișii politicieni de azi, cum, din păcate, se manifestă senatoarea și avocata rusofilă Diana Iovanovici Șoșoacă. O Mare Rușine a Neamului românesc, care s-a lipit de Ambasada Federației Ruse la București, ca marca de scrisoare, și a încercat să se lipească și de protestatarii serioși, care nu au răspuns la eșuatul său miting de fals „protest”.
Dacă Avram Iancu – Crăișorul Munților este un Erou Național, ei bine, dar mai degrabă rău, Diana Șoșoacă este o Mare Rușine Națională!
MINISTRUL TRANSPORTURILOR, DEZINFORMAT DE UN SECRETAR DE STAT. Stați liniștiți! Nu ne depărtăm de subiectul protestatarilor. Mă refer la transportatori. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost dezinformat de către un prăpădit de secretar de stat, dintre cei opt pe care-i plătește degeaba, din bani publici, Ministerul Transporturilor. Prin dialogul cu transportatorii se puteau evita actualele proteste ale transportatorilor. Asociațiile profesionale ale transportatorilor au obținut de la ministrul Sorin Grindeanu aproape tot ce au solicitat, în urma întâlnirii care a avut loc la ministerul de resort, marți, la invitația ministrului Transporturilor. Transportatorii spun însă că, în cadrul acelei întâlniri, a aflat și ministrul Sorin Grindeanu cum a fost dezinformat de secretarul de stat care a fost desemnat, încă de anul trecut, să poarte discuții cu reprezentanții acestui sector economic. Deși transportatorii au adus, încă din aprilie 2023, liste cu propuneri și cu soluții la problemele care ulterior s-au agravat, nimic din toate acestea nu au ajuns la urechile ministrului Sorin Grindeanu. Dacă s-ar fi luat acele măsuri la timp, ei bine, protestele puteau fi evitate.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here