Microbuze fără frâne, pe drumurile din Gorj

420

MICROBUZ 1Microbuzele unei firme din Dănciuleşti, care efectuează transportul în comun, sunt adevărate pericole pentru călători, susţine un angajat al unei astfel de societăţi care a decis să demisioneze, după ce patronul îl obliga să meargă cu maşina fără frâne.

Şoferul susţine că a fost nevoit o lună întreagă să transporte călători, făcând o improvizaţie la sistemul de frânare. Patronul este de altă părere. Nu neagă faptul că microbuzul a funcţionat defect o bună perioadă de timp, dar spune că nu ar fi ştiut acest lucru. În timp ce poliţiştii stau la pândă pentru a prinde un şofer care depăşeşte viteza legală cu câţiva kilometri, adevărate pericole pe roţi ciruclă pe drumurile publice. Călătorii sunt puşi în pericol, întrucât microbuzele cu care se efectuează transportul la o firmă din Târgu-Jiu sunt defecte. Un şofer s-a gândit ca, înainte să demisioneze, să dea în vileag, pentru că, spune el, pe lângă siguranţa călătorilor, şi viaţa sa este pusă în pericol. „Maşinile au defecţiuni tehnice, cu probleme la sistemul de frânare, la direcţie. Sunt vechi, din 2001, am sesizat patronul de fiecare dată şi spune că mai merge, că merge şi aşa. Nu vrea să-şi angajeze mecanic, spune că nu are bani şi să ne descurcăm. Eu o lună am mers cu maşina cu probleme la sistemul de frânare”, dezvăluie Alexandru Gadină, şofer la firma de transport.

Patronul nu a ştiut de defecţiuni

Astfel, o lună de zile a circulat cu această defecţiune la maşină, transportând zilnic zeci de călători, printre care şi copii. Şoferul susţine că nu este singura maşină, cea pe care a condus-o el, care ar avea astfel de defecţiuni şi care circulă pe drumurile publice. „Nu pot să mai lucrez la această firmă, nu pot să pun viaţa în pericol a mea şi a călătorilor. Mi-am luat acum un concediu, dar imediat ce voi reveni doresc să plec. Nu e de joacă”, a mai spus Alexandru Gadină. Patronul firmei de transport susţine că a aflat acum, după ce şoferul şi-a dat demisia, de defectiunile maşinilor. „Noi avem şase curse la firmă şi opt şoferi. Nu trimitem maşini cu probleme la frână. A adus documentele, cu foaia de parcurs, după ce a intrat în concediu. Nu ştiam că maşina era defectă, dacă îmi spunea imediat o rezolvam, dar nu am ştiut”, susţine, Marian Drăghici, patron firmă de transport.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here