Cum arată parcul de 12 hectare din Târgu Jiu

1330

Parcul din cartierul Narciselor, ce se întinde pe 12 hectare, a fost finalizat. Investiția s-a realizat, în mare parte, din fonduri europene.

Noua zonă de agrement din municipiul Târgu Jiu are un loc de joacă pentru copii, amfiteatru și un centru de informare. Aceasta va fi inaugurată în luna martie 2024, iar autoritățile au în plan să dezvolte zona, aici urmând a se construi blocurile pentru tineri, o creșă, un complex sportiv, dar și o mare parcare. În plus, concertele și principalele evenimente ale orașului se vor muta în această zonă.

„În urmă cu trei ani anunțam finalizarea documentației tehnice și urma licitația pentru execuția acestei lucrări. Știam că va fi foarte mult de muncă, pentru că zona trebuia defrișată și terenul pregătit.

Parcul este amplasat într-o zonă care va deveni un adevărat centru al tinerilor din municipiul Târgu Jiu, pentru că aici se construiesc cele 100 de blocuri destinate celor cu vârsta între 18 și 35 de ani. Tot aici se construiesc o creșă cu 11 grupe, un complex sportiv ultramodern, o parcare imensă, iar concertele și principalele evenimente ale orașului se vor muta în această zonă.

Parcul se întinde pe 12 hectare și cuprinde: 200 stâlpi de iluminat; loc de joacă; amfiteatru; 2.500 de copaci plantați; 10 hectare de gazon; sistem de irigații și centru de informare”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Investiția se ridică la 14 milioane de lei, din care 2 milioane de lei reprezintă cofinanțare de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here