Prins la volan fără permis. Cum a încercat să-i fenteze pe polițiști

1254

Un șofer din Motru, oprit în trafic pentru control, a încercat să-i fenteze pe polițiști, pentru a scăpa basma curată. Individul le-a spus oamenilor legii că a uitat acasă permisul de conducere. Polițiștii l-au însoțit până la ușa blocului ca să afle că bărbatul deține de fapt un permis de conducere provizoriu, valabil doar pe teritoriul Marii Britanii.

Fapta s-a petrecut în vara anului 2021. „Organele de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru, în timp ce efectuau un control pe linie de circulaţie pe DJ 671 B, pe raza comunei Cătunele, au oprit în trafic autoturismul marca Hyundai Getz, condus de inculpatul (…), autoturism ce se deplasa spre Motru. Fiindu-i solicitate actele autoturismului, cartea de identitate, precum şi permisul de conducere, inculpatul a prezentat organelor de poliţie certificatul de înmatriculare şi asigurarea obligatorie, precizându-le că actul de identitate şi permisul de conducere nu le deţine asupra sa, dar le are la domiciliul său din municipiul Motru. Din verificările efectuate de organele de poliţie în bazele de date, nu a rezultat că inculpatul posedă permis de conducere”, potrivit rechizitoriului.
Bărbatul a fost condus la locuința sa din Motru, prezentându-le poliţiștilor un înscris intitulat „Provisional Driving License”, emis de autorităţile din Regatul Unit al Marii Bitanii şi Irlandei de Nord. Polițiștii i-au comunicat că înscrisul prezentat este un permis de conducere provizoriu cu care poate conduce autoturisme doar în Marea Britanie. „Inculpatul a încercat să conducă organele de poliţie pe o pistă falsă”, se mai arată în rechizitoriu, declarându-le polițiștilor că deţine şi permis de conducere emis de autorităţile britanice, dar că nu îl poate prezenta pentru că i-a fost luat din greșeală de fratele său care este plecat din țară.
Ulterior, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține carnet de șofer. Permisul de conducere provizoriu britanic nu este valabil în afara teritoriului Marii Britanii, fiind emis persoanelor care doresc să dobândească deprinderile necesare conducerii de autovehicule.
Zilele trecute, bărbatul din Motru a fost condamnat la 3.000 de lei amendă penală, corespunzătoare a 200 zile-amendă. Bărbatul este muncitor în Marea Britanie și nu are antecedente penale.
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here