Ca la noi, la nimeni – Românii au început să scape din Fâșia Gaza, iar Netanyahu devine ușor mai maleabil!

604
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Armata israeliană (IDF) a postat un scurt videoclip cu ceea ce par a fi sute de oameni din Gaza, unii cu brațele ridicate, alții cu steaguri albe, care se îndreaptă pe jos spre partea de Sud a enclavei palestiniene, prin Salah.”The Times of Israel

Autoritatea Palestiniană a publicat, marți, lista cu 103 dintre cetățenii români care urmau să părăsească, în cursul zilei de ieri, Fâșia Gaza. Conform informațiilor obținute pe surse de la Antena 3 CNN, acești cetățeni români, probabil cu dublă cetățenie, urmau să fie transferați în Egipt și, ulterior, vor reveni în țara de origine – România, într-o misiune de evacuare coordonată de Ministerul Afacerilor Externe.
MAE A LUCRAT MULT ȘI SERIOS. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cetățenii români și membrii de familie ai acestora au fost informați, de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare a României la Ramallah, referitor la procedură, iar evacuarea lor din Egipt se realizase pe parcursul zilei de marți, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse.
În vederea preluării persoanelor evacuate marți, echipele consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE au acordat sprijinul necesar în punctul de trecerea frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetățenilor români, respectiv asistența consulară specifică.
„Totodată, Celula de Criză Interinstituțională prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare a celorlalți cetățeni români și membrii de familie ai acestora, care au solicitat sprijin și încă se află în Fâșia Gaza”, transmite MAE român.
POSIBILE PAUZE TACTICE PENTRU AJUTOR UMANITAR. Israelul ia în considerare pauze tactice în Gaza pentru ajutor umanitar. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul ar lua în considerare „mici pauze tactice” în lupte pentru a facilita intrarea ajutoarelor sau ieșirea ostaticilor din Fâșia Gaza, dar „a respins din nou apelurile la încetarea focului”, scrie Reuters.
Netanyahu a afirmat că o încetare generală a focului ar îngreuna efortul de război al țării sale, dar oprirea luptelor din motive umanitare, o idee susținută de principalul aliat al Israelului, Statele Unite, va fi luată în continuare în considerare în funcție de circumstanțe.
În ceea ce privește micile pauze tactice – o oră aici, o oră acolo – le-am mai avut și înainte, presupun că „vom verifica circumstanțele pentru a permite intrarea de bunuri, bunuri umanitare sau ieșirea ostaticilor”, a declarat!, luni, Netanyahu, pentru ABC News.
„Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului”, a adăugat el.
NETANYAHU, MULT MAI MALEABIL LA SOLICITĂRILE LUI BIDEN! Președintele Statelor Unite ale Americii, Jou Biden, a discutat despre astfel de pauze și despre posibilele eliberări de ostatici într-o convorbire telefonică cu Netanyahu luni, reiterându-și sprijinul pentru Israel, subliniind, în același timp, că acesta trebuie să protejeze civilii, după cum a precizat Casa Albă.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here