Ca la noi, la nimeni – Spațiul Schengen, pe ducă? „Inelul de foc” din jurul Israelului!

607
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „I-ați invidiat pe arabii cu harem? Imaginați-vă ce e acum în sufletul lor, izolați în casă cu 14 neveste….”
Din ”Să moară virușii! De râs”, (Folclor umoristic internetist)

Joi, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pensiilor speciale. Propunerea legislativă a fost reexaminată de către Parlament, ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României de a pune în acord proiectul cu decizia de neconstituționalitate. Camera Deputaților, ca for decizional, a votat cu 174 de voturi pentru, 81 împotrivă, 17 abțineri și doi deputați care nu votează proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, după punerea lui în acord cu observațiile CCR și cu observațiile Comisiei Europene.
LEGEA PENSIILOR SPECIALE, „FĂCUTĂ PENTRU SPECIALI!” „Judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituțională, precum și personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 221 alin. (1), cu o vechime de cel puțin 25 de ani realizată numai în aceste funcții, se pot pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani și pot beneficia de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizațiilor de încadrare brute lunare și a sporurilor avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data pensionării”, potrivit proiectului aprobat.
Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.
ALERTĂ TERORISTĂ, ÎN EUROPA. Cinci state din Europa Centrală suspendă acordul Schengen și reintroduc controale la frontiere.
Criza din Orientul Mijlociu determină state din Europa Centrală să suspende acordul Schengen și să reintroducă controale la frontieră. O decizie șocantă a fost anunțată de Guvernul Italiei, după o ședință de urgență în care premierul Georgia Meloni s-a consultat cu serviciile secrete italiene.
Ministerul de Interne italian a declarat că vor reintroduce controale la frontiera cu Slovenia, o țară membră a Uniunii Europene și a Spațiului Schengen. Suspendarea este temporară.
Italia și-a justificat această decizie prin faptul că numărul migranților ilegali care au intrat în țară prin Slovenia, în acest an, a fost redus, dar există îngrijoararea că printre aceștia ar putea să se ascundă teroriști.
Și nu este vorba doar de Italia, care a și luat astfel de măsuri; și alte țări din Spațiul Schengen, precum Austria, au reintrodus controale la frontiere, cum ar fi cazul graniței cu Cehia. Aceste măsuri au fost introduse pentru o perioadă de zece zile, dar ar putea fi prelungite la șase luni.
Lista statelor din Spațiul Schengen care reintroduc sau deja le-au introdus sunt: Italia la granița cu Slovenia; Austria la granița cu Italia; Polonia și Cehia la granițele lor cu Slovacia (încă din 3 octombrie!); Germania pregătește controale la frontierele cu Polonia și Cehia; Austria a introdus controale la frontierele cu Cehia și Slovacia din 18 octombrie.
Nici la acest Consiliu JAI, din decembrie, extinderea Spațiului Schengen nu se află pe ordinea de zi.
„INELUL DE FOC” DIN JURUL ISRAELULUI. După, cum veți vedea, continuă! Extinderea războiului este la mâna Iranului. Temerile că războiul din Gaza ar putea declanșa un război cu mult mai amplu și mai devastator în Orientul Mijlociu cresc pe zi ce trece, pe măsură ce ciocnirile Israelului cu gruparea teroristă palestiniană Hezbollah, susținută de Iran, se intensifică de-a lungul frontierei de Nord a statului Israel cu Libanul, iar Israelul continuă planurile sale de incursiune terestră în Fâșia Gaza, în vederea distrugerii Hamas. Format dintr-o serie de miliții și aliați ai Teheranului de-a lungul graniței cu Israelul, „inelul de foc” – construit de Iran după modelul unui mic NATO regional – poate deschide concomitent multe fronturi de luptă.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here