Ca la noi, la nimeni – ȘOC! Atac surpriză al Hamas în Gaza și Israel!

517
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cetățeni ai Israelului, suntem în război și vom învinge.”
Premierul Benjamin Netanyahu, De la cartierul general al Armatei israeliene

Duminică după-amiază, conflictul dintre Israel și Palestina se extindea. Ieri, au continuat luptele în apropiere de Fâșia Gaza. Un atac surprinzător al teroriștilor din gruparea Hamas începuse încă din dimineața zilei de sâmbătă. Premierul statului Israel, Benjamin Netanyahu anunțase, încă din cursul zilei de sâmbătă, că țara a trecut la starea de război și va lupta până va obține victoria. Luptele dintre armata israeliană și teroriștii din Sudul țării au continuat aproape fără încetare după bombardamentele cu 5-7.000 de bombe ucigătoare venite din Sudul Israelului.
Prima știre a dimineții de sâmbătă a fost aceea că teroriștii grupării Hamas au atacat Israelul. Între timp, și gruparea teroristă Hezbolah islamică din Liban a intrat și ea în luptă alături de Hamas. Israelul a confirmat căa preluat controlul asupra unor orașe unde se infiltrase gruparea teroristă Hamas.
Totuși, Hamas nu a acționat și nu a plănuit acest atac criminal singură. Se simte amprenta Iranului, care nici măcar nu-și ascnde planul de a distruge statul Israel, al Siriei și foarte probabil al Rusiei. Este vorba de o acțiune satanică a Iranului și a Găzii sale Naționale. Nu-i exclus ca în cele șapte sau opt orașe unde-a acționat, încă de la începu, gruparea Hamas să fi fost infiltrați cu multă vreme înainte chiar luptători ai acestei grupări teroriste Hamas. Luptele violente în care au fost implicate forțe armate israeliene și membri Hamas au avut loc și duminică. De asemenea, Israelul a lovit o zonă din Liban de unde s-a tras spre un obiectiv militar israelian. Sute de persoane au fost ucise în timpul confruntărilor.
CARNAGIU ÎN 48 DE ORE! Duminică după-amiază se vorbea de 800 de morți în ambele tabere, fiind uciși 400 de israelieni și s-au înregistrat 2.048 de răniți. Forțele militare israeliene s-au confruntat duminică cu bărbați înarmați ai grpării palestiniene Hamas, la 24 de ore după ce militanții au lansat un atac surprinzător asupra Israelului, sâmbătă dimineața, cum spuneam, în care au fost ucise aproape 500 de persoane în cea mai sângeroasă zi din Israelul ultimilor 50 de ani, potrivit Sky News. Trupele israeliene s-au luptat cu atacatorii Hamas pe parcursul nopții, în mai multe zone din Sudul Israelului. Luptătorii Hamas și-au început atacul în zorii zilei de sâmbătă, cu un baraj uriaș de rachete în Sudul Israelului, oferind acoperire unei infiltrări fără precedent, pe mai multe fronturi a luptătorilor din Fâșia Gaza.
CE ZICE RUSIA, CE ZIC STATELE UNITE ALE AMERICII? După cum spune zicala cu „Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase”, Federația Rusă îndeamnă ambele tabere la mai multă reținere. Deși, după cum se cunoaște, Rusia are relații de prietenie și de colaborare cu Iranul.
Sâmbătă seara târziu, după ora României, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a susținut o conferință de presă în care a declarat: „SUA sunt pregtite să ofere sprijin Israelului, după atacurile Hamas.”
TAROM A REPATRIAT ROMÂNI DIN ISRAEL. Chiar dacă se anunțase că aeroporturile din Israel sunt închise și nu mai zboară nimic înspre și dinspre Tel Aviv, două aeronave ale TAROM s-au încumetat să meargă pentru a repatria români turiști sau aflați în pelerinaj spre a-i aduce în țară. Cele două aeronave au adus acasă 346 de cetățeni români, dar și israelieni care au ales să vină la București, unde siguranța le este garantată. Alți români au ales curse aeriene private, iar 92 dintre ei vor sosi în România din Iordania.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here