Doctorul Cornel MUNTEANU, la o nouă zi aniversară! – ,,Frica de Dumnezeu şi credinţa i-au făcut pe oameni să respecte nişte reguli stricte, de comportament şi de conduită civilizată”!

799

Orice întâlnire mai muult sau mai puţin întâmplătoare a mea, cu domnul doctor Cornel Munteanu este un prilej de a constata că domnia sa este activ şi scrie epigrame după epigrame, unele mai frumoase ca altele şi mai incisive prin săgetarea viciilor umane, a defectelor şi a însuşirilor indivizilor din lumea de astăzi, pentru că domnia sa rămâne un spirit treaz şi creativ prin excelenţă! Atunci când este vorba despre credinţă şi despre înclinaţia de a merge la biserică, doctorul Cornel Munteanu este direct şi tranşant, în sens pozitiv şi eclatant! În şarjele epigramisice ale domniei sale moralitatea criticii nu exclude și eleganța și subtilitatea observaţiei, şi dacă aș fi fost critic literar, nu aş căuta în spusele sale o vamă literară, așa cum ar putea crede unii, dată fiind pasiunea domniei sale pentru operele de valoare, pentru acele cărți și acei autori care n-au fost judecați pe criterii ideologice. Dar, cine poate fi atașat de autori contrafăcuți, cine își poate face cărți de căpătâi din maculatura de literatură ținută în viață cu perfuzii din roșul de partid sau prin pleiada de partide şi partiduleţe de astăzi?

,,Eu citesc și recitesc cărți, descopăr și redescopăr cărți…”!
Ca iubitor de lectură, dr. Cornel Munteanu a rămas atașat, după 1989, de aceiași autori de care a fost atașat și înainte, iar, nu numai din curiozitate, dacă aș fi nerăbdător, l-aş întreba, ce înseamnă a fi atașat de un scriitor, de un poet? De multe ori, îmi spune: ,,Eu citesc și recitesc cărți, descopăr și redescopăr cărți, trăiesc drama neputinței de a citi, cât simt nevoia să citesc și nu mă atașez de nimeni. Mă detașez cu deosebit respect de autori, pentru că vreau să fiu eu însumi, ca epigramist şi om cu credinţă în Dumnezeu”! Deci, nu poți funcționa pe principiul vaselor comunicante împreună cu domnia sa, nu poți câștiga ceva iluzoriu, chiar dacă pierde domnia sa şi tu nu poți pierde, dacă domnia sa câștigă în cele din urmă! Este vocaţia medicului epigramist şi a epigramistului care prescrie reţete! Sunt întotdeauna surprins de doctorul şi epigramistul care crede în amiciția literară, bazată pe cultul sincerității, de aceea, se spune că are vocația prieteniei. Din acest punct de vedere, sunt un admirator al domniei sale! Uneori, doctorul Cornel Munteanu merge cu devoțiunea până dincolo de orice limite şi de multe ori, poate am reuşit, astfel, ca dușmanii prietenilor mei să devină și dușmanii mei, dar, nu pentru că aș fi dorit eu, fiindcă n-am acceptat să joc la două capete, aşa cum fac unii avocaţi vânduţi diavolului! Cine-mi iubeşte un prieten, mă iubeşte şi pe mine, cine îmi loveşte un prieten, mă loveşte şi pe mine! Cine-mi laudă şi îmi apreciază un prieten ca doctorul Cornel Munteanu, mă apreciază şi pe mine. Pentru că proverbul: «Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești», nu e doar o vorbă goală de conţinut, ci, un prilej de a-i spune Domnului Doctor Cornel Munteanu un sincer «LA MULŢI ANI», cu multă sănătate împreună cu toţi cei dragi, şi o viaţă îndelungată şi prolifică în…epigramistică!
Profesor Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.