Ca la noi, la nimeni – Șantajele ANP și ASF!

786
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Iubirii de top i se pune semnul stop, aceasta chiar trece peste orice hop, nu presupune ultimatumuri și aprig șantaj, ci lungă răbdare și curaj, cât e ziua de mare apelează la iertare, aducând sufletului înviorare.”
Michelle Rosenberg

Intrăm în toamnă fără a scăpa de caniculă și vijelii, fenomene extreme în mai toată țara. Cât privește dialogurile și negocierile cu Comisia Europeană, purtate de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, și ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu, ele nu s-au încununat, cel puțin până astăzi, joi, când scriu aceste simple note, cu niciun succes. La sfârșitul săptămânii, vor ajunge tot la Bruxelles premierul Marcel Ciolacu, președinte al Partidului Social Democrat, și Nicolae Ciucă, președinte al Senatului României și, totodată, președinte al Partidului Național Liberal.
Ministrul Muncii insistase, din start, în cadrul negocierilor pentru acceptarea amendamentelor la Legea pensiilor speciale, considerată de Curtea Constituțională a României ca fiind parțial neconstituțională. Nu s-a primit niciun semn pozitiv nici în legătură cu eliminarea jalonului de 9,4% din PIB pentru fondul de pensii, vreme de 50 de ani de acum încolo, introdus de ipochimenul de ex-ministru care-a scris PNRR-ul, Cristian Ghinea!
SINDICATELE DIN ANP AMENINȚĂ CU GREVĂ DE AVERTISMENT! Și joi, angajații din penitenciare – Autoritatea Națională a Penitenciarelor(ANP) – au refuzat să intre la lucru, lăsându-i pe deținuți nepăziți. Și dacă nu intră la lucru ce fac? Păi, organizează proteste, deloc spontane, șantajând Guvernul Ciolacu cu pretențiile lor de a li se mări retribuțiile, cu nu știu cât la sută, și să nu se atingă guvernanții de sporurile lor. Lefurile acestora nefiind deloc mici!
Suntem în fața unui șantaj clar, de cea mai joasă speță! Evident, șantajul vine din partea răsfățaților lucrători din penitenciare și a sindicatelor acestora.
MII DE EURO PENTRU ANGAJAȚII DIN ASF! A nu se uita că sub controlul „specialiștilor” din Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF), în decurs de mai puțin de doi ani, au avut loc două falimente majore în piața de asigurări, dar angajații instituției își vor primi primele înscrise în contractul colectiv de muncă, aferente anului trecut. Este vorba de prima de performanță (care performanță?!) și prima pentru Zilele ASF. Anunțul l-a făcut Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Fiscală, după ce angajații au amenințat că vor declanșa conflictul de muncă, dacă nu își vor încasa drepturile. Primele – în valoare de mii de euro! – vor fi plătite în noiembrie și decembrie, după ce va fi aleasă noua conducere a ASF. Și în acest caz se amenință cu șantajul ca să se deschidă șampania!
SCANDAL ÎN COALIȚIE! „PNL A DUS ROMÂNIA ÎN PRAGUL DEZASTRULUI!” Nu mai intrăm în amănunte, unele șocante, întrucât aproape că nu e zi fără un sâmbure de scandal. De data aceasta, s-a spus clar că: „PNL a adus România în pragul dezastrului!” Și nu este nicio exagerare, din moment ce, în luna noiembrie, 2019, când Guvernul PSD a căzut, deficitul datoriei publice nu depășea 36%, pentru ca, acum, după împrumuturile fără număr ale ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, și, ulterior, ale înlocuitorului său, gorjeanul Dan Vîlceanu, cu Florin Cîțu prim-ministru, deficitul să ajungă la 49,2%. Iar acum să fie undeva în jur de 52%!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here