Ca la noi, la nimeni – Mărirea și decăderea Dr. Raed Arafat !

592

Motto: „Omul este mare tocmai fiindcă-și recunoaște starea de decădere.”
Blaise Pascal

Provenit dintr-o mamă siriană și un tată palestinian, actualul Dr. Raed Arafat s-a școlit în România, unde s-a și aciuiat încă dinainte de Revoluție. Nu intrăm prea mult în istoria devenirii sale, deși mărirea și decăderea domniei sale țin și de slăbiciunile poporului român. El are meritul de a fi înființat SMURD-ul, la Târgu Mureș, în anul 1990, pe un teren prielnic, ca fiind cel mai modern sistem de urgență din România, la acea vreme.
DESCURCĂREȚUL DR. RAED ARAFAT. La început, acesta se deplasa la intervenții cu mașina sa personală, un OPEL Kadett. Imediat după Revoluție, medicul a decis să se specializeze în terapie intensivă la Târgu Mureș, cunoscut centru medical universitar al țării. În septembrie 1990, cu ajutorul Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă și cu al Serviciului de Ambulanță, dr. Raed Arafat a pus bazele unui centru de urgență asemănător celor din Uniunea Europeană, format dintr-un echipaj calificat medical. A pornit la drum cu donații, a înființat un ONG subvenționat demiliardarul american George Soros, apoi o fundație, de ale căror gestiuni numai el știe cât de curate au fost. Inițial, serviciul funcționa sub denumirea SMUR (fără D – descarcerare). Dotările moderne proveneau, cum spuneam, din donații.
CIOLOȘ ȘI PONTA, MAMA ȘI TATA LUI RAED ARAFAT. Fără să-l cunoască bine, prim-ministrul tehnocrat Dacian Cioloș l-a numit, la un moment dat, secretar de stat în Ministerul Sănătății. La o săptămână după cumplitul accident aviatic din Munții Apuseni, pe 30 ianuarie 2014, Guvernul Ponta a reorganizat instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență. La Ministerul de Interne, premierul Victor Ponta a decis să funcționeze un Departament pentru Intervenții. Dacă până la acea dată conducerea Comandamentului pentru Situații de Urgență îi revenea ministrului de Interne, situația urma a fi gestionată de un secretar de stat care va fi și Șeful Departamentului. Primul numit în această funcție a fost dr. Raed Arafat, până la acea vreme secretar de stat la Ministerul Sănătății, unde-l numise prim-ministrul Dacian Cioloș. De la numirea făcută de prim-ministrul României, Victor Ponta, în toate guvernele – indiferent de coloratura politică – dr. Raed Arafat a rămas neclintit!
OMUL SISTEMULUI, DR. RAED ARAFAT. Pe 30 octombrie 2015, în urma incendiului violent de la clubul bucureștean COLECTIV, 65 de oameni au murit și peste 100 au fost răniți. Ministrul Sănătății de atunci, social-democratul(și ulterior penalul!) Nicolae Bănicioiu a spus, chiar în noaptea incendiului că spitalele din România „fac față din toate punctele de vedere, și al resurselor. Și a doua zi la Guvern că „toate medicamentele au fost asigurate”. Prezent, la conferința de presă de la Palatul Victoria, dr. Raed Arafat, ca un veritabil om al sistemului, nu l-a corectat pe ministrul Nicolae Bănicioiu. Nu a activat Mecanismul European de Protecție Civilă, care ar fi garantat acces imediat la specialiși, echipamente sau consumabile.
Iar noi, săracii, aveam în București doar 11 paturi pentru mari arși și o clinică în țiplă în curtea Spitalului de Urgență Floreasca, dar care nu avea autorizație. Misteriosul dr. Raed Arafat a stat lângă ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, când acesta a repetat minciuna cu „avem de toate” și nu l-a contrazis niciodată.
Așa se face că la catastrofa cu exploziile și incendiile de la Crevedia, de la sosirea Șefului Departamentului Situațiilor de Urgență, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, acesta a preluat comanda de la un fost colonel de armată care cârmuia pompierii de numai o lună, fiind paralel cu misiunea, ca și dr. Raed Arafat, care nu a mai practicat medicina de 100 de ani. Dând comenzi halucinante și haotice, pompierii au acționat total aiurea și riscant, 39 dintre ei fiind răniți și cu arsuri destul de grave. Este și motivul pentru care pompierii îl condamnă pe dr. Raed Arafat și protestează împotriva acestuia.
ION PREDOȘANU

P.S. DR. RAED ARAFAT AUDIAT DE PROCURORI. Gândul de duminică anunța la rubrica Ultima oră că: „Pomperii răniți la Crevedia și Raed Arafat vor fi audiați în Dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel”(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here