Autorecenzarea online s-a prelungit

952

Autorecenzarea online s-a prelungit cu aproape două săptămâni. Deși ar fi trebuit să se încheie pe 15 mai, Institutul Național de Statistică a decis ca această etapă să fie prelungită până pe 27 mai, având în vedere numărul de accesări pe platformă.
În cele două luni de când cetățenii s-au putut recenza singuri pe internet, peste 40% dintre români au completat chestionarele.
Până la data de 12 mai, au fost colectate peste 8,4 milioane de chestionare, iar gradul de autorecenzare a ajuns la 44%, faţă de ţinta iniţială de 35%.
În Gorj au fost completate peste 120.000 de chestionare. Preşedintele Institutului Național de Statistică a afirmat că sunt mai multe judeţe care au depăşit gradul de autorecenzare de 40%, menţionând Braşov, Harghita, Teleorman, Covasna, Botoşani, Bihor, Mureş, Cluj, Gorj, Sibiu, Sălaj, Olt, Arad şi Satu Mare.
În perioada 31 mai – 17 iulie vor avea loc interviurile față în față. Recenzorii sunt obligați să vină de două, trei ori la aceeași adresă și să anunțe când vor avea loc vizitele. Persoanele care nu răspund recenzorilor riscă să fie amendate cu până la 3.000 de lei. Între timp, autoritățile încearcă să mobilizeze populația să completeze chestionarele, pentru că bugetele viitoare se vor acorda în funcţie de numărul de locuitori din comunitate.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here