Gorjean condamnat pentru abandon de familie

1779

Un bărbat de 34 de ani, din județul Gorj, a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru abandon de familie. Pedeapsa a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care bărbatul va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații.

Tânărul a fost trimis în judecată, pentru abandon de familie, după ce fosta soție s-a adresat autorităților. Cei doi au fost căsătoriți aproape cinci ani și au un fiu în vârstă de 9 ani. Femeia s-a plâns că bărbatul nu a achitat la timp pensia de întreținere stabilită pe cale judecătorească, în cuantum de 300 de lei lunar.
„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul nu achitase până la data formulării plângerii pensia de întreținere stabilită în favoarea fiului său minor pentru o perioadă mai mare de trei luni”, potrivit instanței.
La audieri, bărbatul a recunoscut că are restanțe la plata pensiei alimentare, însă a susținut că a avut „unele probleme financiare și personale”, luându-și angajamentul că va achita și restul de bani, dar nu și-a onorat această obligație până la momentul trimiterii în judecată.
Între timp, bărbatul s-a mutat cu serviciul în zona Moldovei, realizând venituri ce i-ar fi permis cu ușurință să achite pensia de întreținere stabilită pentru minor.
Din acest motiv, gorjeanul a fost condamnat cu amânarea aplicării pedepsei.
„Cu ocazia cercetărilor efectuate în vederea stabilirii tipicității faptei sesizate, respectiv a relei-credințe a inculpatului, s-a stabilit că, în perioada ce a făcut obiectul cercetărilor, inculpatul a avut posibilitatea materială să-și achite obligația de întreținere stabilită în sarcina sa, însă a refuzat, fără să aibă vreo justificare legitimă pentru această inacțiune a sa”, a motivat instanța.
Pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, gorjeanul va trebui să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe orice deplasare care depășește cinci zile și să comunice schimbarea locului de muncă.
„Pune în vedere inculpatului că nerespectarea cu rea-credință a obligațiilor de mai sus ori săvârșirea unor noi infracțiuni cu intenție sau intenție depășită după amânarea aplicării pedepsei atrage revocarea amânării executării pedepsei și aplicarea si executarea acesteia”, a precizat Judecătoria Novaci, sentința nefiind definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here