Caniculă, zile grele şi tensionate

423

N-am avut o zi prea norocoasă ieri, mai ales că-i promisesem unui amic din Peştişani că-i voi procura şi lui cartea istoricului, poetului şi eseistului Marius Oprea intitulată „Adevărata faţă a lui TRAIAN BĂSESCU”, apărută în Editura Jurnalul Naţional şi vândută la chioşcuri împreună cu ziarul cu acelaşi nume. Din păcate, fie au venit puţine exemplare şi au fost cumpărate de indivizi absconşi, fie există chioşcuri aparţinând unor firme ce nu primesc chiar deloc nici Jurnalul naţional şi nici Gazeta Sporturilor, aparţinând amândouă de Trustul INTACT.

De pe site-ul www.jurnaul.ro am aflat că, întrucât tirajul s-a epuizat, joi, pe 26 iulie, aceeaşi carte se va redistribui. Şi poate, cumva, cu mai multă şansă, vom putea intra în posesia ei. În orice caz, nu mă îndoiesc că oameni din umbră ai PDL şi ţuţări ai preşedintelui suspendat vor face eforturi să împiedice şi joi ca această biografie neromanţată despre adevărata faţă a lui Traian Băsescu să împiedice ajungerea ei la cititori. Care cititori vor fi viitori votanţi pe 29 iulie. În fond, dacă se aprecia că la referendumul din 2007 s-au pus la bătaie 80 de miliarde de lei vechi, de ce nu s-ar face şi acum o asemenea risipă. Miza fiind, de astă dată, mult mai mare.
Şi, totuşi, bucureştenii sunt mai norocoşi. La iniţiativa autorului Marius Oprea, el fiind acela care-a ales şi locul, aseară, la ora 20, cartea s-a lansat pe un scuar din str. devenită prezidenţială Mihăileanu. La apartamentul pe care Primarul General Traian Băsescu l-a împroprietărit cu numai 20.000 de dolari pe cetăţeanul Traian Băsescu, în urma unui tun imobiliar, cu o locuinţă apartament ce valora o jumătate de milion de dolari.
La acea vreme, atacat de presă, Primarul General Traian Băsescu – omul care „nu minte niciodată” – a declarat că va părăsi locuinţa. Numai că, la fel ca şi în alte situaţii similare, a se vedea „Demisia în cinci minute!”, Traian Băsescu s-a răzgândit. N-ar fi exclus ca, în cazul că va pierde referendumul şi lumea se va dezmetici votând corect, preşedintele suspendat să se întoarcă printre cetăţeni şi să nu fie mai presus de lege. Şi-ar pierde imunitatea şi celelalte avantaje ale foştilor preşedinţi. Nu din dragoste pentru românii de care nu-i pasă nici cât negru sub unghie, umilindu-i mereu se zbate pe canicula asta să ne convingă de contrariul.
Pe cetăţeanul Traian Băsescu l-ar putea aştepta reluarea dosarelor Flota, care nu-i închis ci doar disjuns pe perioada imunităţii, a dosarului cu apartamentul din str. Mihăileanu, a „lobby”-ului pentru Roşia Montană şi a altor dosare cu iz penal de care se vorbeşte. Cu afaceri imobiliare, spălare de bani şi multe altele.
Mai avem câteva zile grele şi tensionate pe care trebuie să le luăm ca atare. Abia pe 29 iulie, cu mult curaj şi cu încredere ne-am putea redescoperi demnitatea de români şi simţul datoriei civice. Civilizat şi fără violenţe, în ciuda unor provocări electorale ce vor exista, să scăpăm de acela care cerşeşte voturile celor pe care i-a năpăstuit şi nenorocit. Fără milă.
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here