Leziuni traumatice, produse cu un corp dur! 16-18 zile de îngrijiri medicale pentru victima lui Vîlceanu

8787

Certificatul medico-legal eliberat de SML Târgu Jiu demonstrează, fără echivoc, că Ioana Bechenete a fost snopită în bătaie de către Ion Cosmin Vîlceanu, vărul actualului ministru al Finanțelor. Șocant este că, după aceste dovezi medicale, respectivul este în libertate, deoarece situația de la Cîlnic nu este prea departe de cel al femeilor care au făcut circ în centrul municipiului Târgu Jiu, pe 24 august, acestea fiind reținute de anchetatori, după ce, inițial, IPJ Gorj nu a dat niciun fel de importanță cazului care a șocat întreaga comunitate. Ion Cosmin Vîlceanu este acuzat că a lovit cu bestialitate această femeie, învinețindu-i fața, spărgându-i nasul și băgând-o pe aceasta în spital pentru opt zile.

Scandalul a avut loc în timpul unui incendiu de vegetație ce l-ar fi avut în prim plan pe Ion Cosmin Vîlceanu, care este acuzat că a snopit în bătaie această femeie pe care ar fi desfigurat-o. În certificatul medical se precizează că femeia a suferit leziuni traumatice care puteau fi provocate prin lovire cu un corp dur. De altfel, victima lui Vîlceanu spune că agresorul ar fi lovit-o în mod repetat cu o stație de emisie-recepție pe care o avea în mână.
„Sunt într-o stare deplorabilă, sunt cu fața mutilată. Ieri, în regim de urgență, am fost preluată de echipajul de poliţie de la stingerea focului de vegetație. Mai apoi, predată ambulanţei care m-a dus la un spital din Rovinari”, a spus femeia, imediat după acest eveniment violent, aceasta fiind internată, la acel moment, în spital.
Șocant este că după acest eveniment, acuzele femeii și starea în care aceasta se află, certificatul medical concludent, agresorul este în libertate.
Femeia nu a primit vreun ordin de protecție, iar vărul ministrului de Finanțe s-a ales doar cu un dosar penal, deși sunt persoane care spun că violența respectivului nu s-ar fi manifestat doar cu această femeie.
Punând în balanță alte agresiuni similare, apărute în spațiul public, chiar și cel al femeilor care au agresat o alta în plină stradă, acestea fiind reținute 24 de ore în arestul IPJ, ne punem întrebarea de ce nu s-a aplicat aceeași unitate de măsură și pentru Ion Cosmin Vîlceanu?
Legătură sa de rudenie cu ministrul Finanțelor împiedică cumva organele de anchetă să își facă datoria, este o altă întrebare care nu are, deocamdată, răspuns. Reamintim că, recent, și chiar de două ori, faptele de violență au făcut obiectul unor cercetări ale Corpului de Control al MAI și IGPR, în urma cărora 50 de polițiști sunt cercetați, iar șeful poliției și-a cerut plecarea din Gorj, pentru șase luni, până când lucrurile, crede acesta, se vor calma. Le cerem autorităților competente să își facă datoria și să aplice aceeași lege pentru toată lumea.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here