Ambulanțier al SJA Gorj, inculpat într-un dosar penal pentru că a încasat nejustificat încă un salariu

9058

Un salariat al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj a fost trimis în judecată pentru că a primit, din eroare, încă un salariu de la SJA, bani pe care acesta a refuzat să îi returneze unității. Eroarea s-a produs cu patru luni în urmă, iar angajatul, deși i s-a cerut să returneze banii, care reprezentau salariul unei alte angajate, a refuzat să returneze banii, motiv pentru care s-a ajuns în instanță pentru recuperarea banilor, partea vătămată fiind SJA Gorj.

Popa Cristinel, ambulanțier la SJA Gorj, a primit la începutul anului, la fel ca un alt coleg, în plus un salariu, asta pe lângă chenzina lunară. Banii s-au acordat celor doi angajați dintr-o eroare de calcul. Reprezentanții SJA au văzut eroarea și au corectat-o, în sensul că le-a fost cerut celor doi angajați să returneze banii la casierie. Unul a acceptat, dar Popa a refuzat, motivând că trebuie să plătească cel care a greșit, nicidecum el, care a beneficiat de salariul uneia dintre colegele sale.
În urma refuzului de a returna banii, Serviciul Juridic al SJA a sesizat cauza la Parchet, iar Popa a ajuns să fie trimis în judecată pentru ,,însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”. Pe data de 16 iulie, dosarul penal a ajuns pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, cu salariatul SJA Gorj în rol de inculpat. Prin acest demers se încearcă recuperarea banilor de la beneficiarul care a primit banii in cauză, în mod necuvenit. Instanța va judecată aceasta cauză după vacanța judecătorească.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here