Demersurile pentru acordarea venitului de completare disponibilizaților CEO, nefinalizate!

3332

La discuțiile liderilor de sindicat din CEO cu ministrul Virgil Popescu, care au avut loc miercuri, la Ministerul Energiei, acestora li s-au dat asigurări că vor fi făcute toate demersurile pentru ca venitul de completare să ajungă la cei care vor fi disponibilizați de la 1 iulie.

Îngrijorare că vor rămâne fără venitul acordat de stat
Liderii se declară sceptici: „Suntem îngrijorați, chiar sceptici, timpul este scurt şi nu au toate semnăturile necesare. Dar ministrul Virgil Popescu s-a angajat că până la 1 iulie toate demersurile vor fi făcute pentru ca cei disponibilizați să primească venitul de completare.
Acesta vine în completarea indemnizației de şomaj, acoperind diferența până la nivelul unui salariu mediu pe economie”, a declarat Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia Rovinari.

Despre majorări salariale, săptămâna viitoare
Cu privire la majorările salariale cerute de liderii sindicali, ministrul le-a spus acestora că aşteaptă discuţiile cu premierul Cîţu: „Ne-a spus că o să ia legătura cu premierul şi că cel târziu, luni ne vom întâlni din nou cu ministrul Popescu. Sunt probleme având în vedere conditiile legale de majorare salarială în companiile de stat, dar nu suntem de acord ca acestea să nu fie, mai ales că vor fi mai puţini oameni şi mai multă muncă. Soluții sunt multe, numai să se vrea”, a mai spus liderul de sindicat.

Negocieri care nu mai au loc
Astfel, negocierile sindicatelor pentru creşterea veniturilor salariaţilor Complexului Energetic Oltenia, cu administraţia, rămân blocate, cel puţin până săptămâna viitoare, când va avea loc o nouă întâlnire a șefilor organizațiilor sindicale cu ministrul Energiei.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here