PNRR în HAOS! Iohannis îi bagă în şedinţă pe şefii coaliţiei de guvernare

980

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă de lucru, la Palatul Cotroceni, luni, 26 aprilie, pentru ora 16.00.

Ședința de lucru va avea ca temă Planului Național de Redresare și Reziliență.

Au fost convocaţi la Cotroceni prim-ministrul României, Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat joi, că PNRR a fost respins și acest fapt este „un dezastru pentru România”. Ciolacu susține că ministrul Cristian Ghinea ar fi interzis prin ”secret de serviciu” să se vorbească despre ”acest eșec”. În replică, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea spune că „este un fake news care circulă și că PNRR-ul României nu a fost trimis la Bruxelles în mod oficial”. Adevărul este undeva la mijloc. Guvernul a trimis de fapt un draft al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) așa cum a declarat și vicepremierul Dan Barna cu o zi în urmă.

„Au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice. Nu vor reuși în opt zile. Îi vor trimite din nou acasă cu acest Plan Național de Redresare și Reziliență (…) E un dezastru pentru România, pentru că nu primim nici acel avans de 12% din 29.2 miliarde. Vom ajunge în stadiul în care vom face împrumut și nu vom putea să îl folosim, pentru că nu avem aprobat PNRR.(..)Ministrul Ghinea a stat două ore cu oficialii europeni și a interzis în țară că secret de serviciu să se vorbească despre acest eșec”, a declarat Marcel Ciolacu, la Giurgiu, citat de HotNews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here