Minerii nu încetează protestele. „Ne-a fost furată grupa de muncă”

5701

Angajații Complexului Energetic Oltenia cer cu insistență, în stradă, modificarea Legii pensiilor, astfel încât să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani.
Parlamentarii de Gorj ai PNL, USR și PSD au depus în parlament amendamente la legea pensiilor, pentru repunerea breslei minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă, după zeci de ani de discriminare față de celelalte categorii profesionale care beneficiază de această grupă de muncă, a anunțat liderul de sindicat Manu Tomescu.
„În ceea ce mă privește, foarte rar am avut ocazia să apreciez vreo acțiune politică, însă de data aceasta trebuie să recunosc că am fost plăcut surprins de toți parlamentarii celor trei partide politice! Dincolo de declarațiile politice ale domniilor lor, cred că este pentru prima dată la noi în Gorj, când toți parlamentarii (și cei de la putere, și cei de la opoziție), au căzut de comun acord asupra unei probleme, atenție, fără să fie campanie electorală! Acest fapt demonstrează că noi, minerii și energeticienii, avem dreptate și am reușit să ne facem auziți, ascultați și înțeleși, chiar dacă unii au încercat să obstrucționeze prin tot felul de mizerii, strigătul nostru pentru stoparea genocidului social la care suntem supuși, pentru că ne-a fost furată grupa de muncă!”, a spus liderul de sindicat de la Termocentrala Rovinari.
Manu Tomescu cere colegilor săi să pună presiune în continuare pentru aprobarea acestui proiect.
„Consider că nu trebuie să încetăm protestele decât atunci când trecerea noastră, a minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă, în legea pensiilor, va fi adoptată de Camera Deputaților, promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial!”, a mai transmis sindicalistul.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here