Horațiu Gorun, funcție-cheie în Guvernul Cîțu

1291

Gorjeanul Horațiu Gorun a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu care a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Anterior, Gorun a deținut funcția de secretar general adjunct al Ministerului de Finanțe, acolo unde a colaborat o bună perioadă de timp cu Florin Cîțu.
Horațiu Gorun este profesor la universitatea din Târgu-Jiu, iar în trecut a fost subprefect și director al Direcției Județene de Tineret și Sport Gorj.
Gorun îl înlocuiește pe Dragoș Condrea, numit în funcția de secretar general al Guvernului în 8 decembrie de către premierul interimar Nicolae Ciucă.
Secretariatul General al Guvernului este o structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. El are rolul de a asigura derularea operațiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice și tehnice ale activității Guvernului, precum și reprezentarea Guvernului în fața instanțelor judecătorești.
Un alt liberal din Gorj a fost promovat în Guvern. Este vorba de Iulian Popescu, care a devenit consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Cîțu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here