Boc lecturează proiectul privind concediile de aşteptare

408

bocAflat în campanie electorală în Gorj, dorind cu aviditate să obţină voturile delegaţilor din PDL, Emil Boc a urcat sâmbătă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu rostind un discurs deja cunoscut. S-a legat de “gogoaşa USL”, de televiziunile de ştiri care critică Guvernul şi s-a lăudat că se va implica pentru reluarea licitaţiei pentru drumul de la Rovinari la Bumbeşti-Jiu.

Printre investiţii promise, lucrări pe drumuri, pensionari şi multă campanie proprie, Boc a adus în discuţie şi concediile de aşteptare pentru mineri. Premierul a menţionat astfel că este pentru concediile de aşteptare şi chiar a specificat că proiectul de ordonanţă în cauză trebuia duminică pus pe masa Guvernului pentru “lectură”. “Proiectul este pentru analiză la Ministerul Muncii şi la cel al Finanţelor şi aşteptăm un punct de vedere al Uniunii Europene pentru a vedea dacă este compatibil cu ceea ce are România ca angajament în raport cu ea, dat fiind că nu am mai elaborat un act cu un asemenea conţinut. Eu susţin un asemenea demers şi, după ce va obţine avizele necesare, sper să fie promovat. România nu a mai emis până acum un asemenea act normativ. (…) Respectivul proiect va fi într-o primă lectură mâine (n.r.duminică) în şedinţa de Guvern”, a declarat Boc la Târgu-Jiu.

Ordonanţa de Guvern privind concediile de aşteptare a creat adevărate valuri în judeţul Gorj, reprezentanţii Complexului Energetic Turceni trimiţând acasă salariaţii care mai aveau doi ani până la pensionare. La intervenţia Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, salariaţii în cauză au revenit la muncă, dovedindu-se că măsura a fost ilegală. Se vehicula miercurea trecută că ordonanţa ar fi ajuns pe masa guvernanţilor pentru avizare, lucru contestat sâmbătă de Boc.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here