Dian Popescu a câştigat la limită de voturi şefia PNL Gorj

409

Picture 055Atmosferă surprinzătoare în cadrul conferinţei judeţene de la sfârşitul săptămânii trecute, privind alegerea noului preşedinte liberal de la Gorj. După interimatul de câteva luni al lui Ionuţ Stroe, în cadrul conferinţei judeţene, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a fost ales un nou preşedinte, în persoana lui Dian Popescu.

Dacă la întrunirile anterioare membrii PNL obişnuiseră publicul cu o atmosferă sobră şi de etichetă, la conferinţa de sâmbătă lucrurile au scăpat de sub control. Fapt pentru care din cadrul PNL Gorj vor avea loc două excluderi şi o demisie.

Preşedinţia organizaţiei liberale a fost câştigată, la limită de voturi de către Dian Popescu. Acesta a primit 150 de voturi, în detrimentul principalului său contracandidat Radu Angheloiu care a avut 123 de voturi. Ion Navlea nu a reuşit să convingă decât 18 delegaţi din sală, iar Dumitru Modrea a obţinut 6 voturi. După mai bine de două ore de tensiune, susţinătorii lui Dian au Picture 019izbucnit în strigăte şi aplauze de bucurie. Un singur vot l-a scăpat pe Popescu de turul al doilea, când lucrurile ar fi putut lua o întorsătură nefavorabilă taberei acestuia. Lupta cu Radu Angheloiu a fost una strânsă iar în timpul numărării buletinelor de vot, susţinătorii lui Dian Popescu au pus stăpânire pe uşa sălii pentru a putea afla la minut câte voturi a acumulat candidatul lor favorit.

Angheloiu vicepreşedinte, Navlea şi Modrea în Biroul Permanent

Cei trei contracandidaţi ai actualului preşedinte PNL Gorj, au ocupat poziţii de conducere în cadrul partidului. Lista cu cei 9 vicepreşedinţi liberali se deschide cu Angheloiu, iar Modrea şi Navlea au fost aleşi ca membri ai Biroului Politic Permanent. Tot ca vicepreşedinţi au mai fost aleşi, Orzan, Vulpe, Taşcău, Mazilu, Ceauşescu, Bobaru şi Vârjan.

Critici şi observaţii de la prezidiu

Conferinţa de alegeri a fost moderată de către vicepreşedintele regional al PNL, Lucian Iliescu, care a condiţionat timpul de susţinere a speechurilor din partea candidaţilor la 10 minute pentru fiecare, pe motivul „Ne prinde noaptea aici”. Cu excepţia lui Radu Angheloiu, atât Ion Navlea, Dumitru Modrea cât şi Dian Popescu au „beneficiat” de observaţii şi critici la finalul alocuţiunilor fiind practic persiflaţi pentru mesajele transmise, cu toate că pentru Lucian Iliescu erau mult mai interesante discuţiile tet-a-tet cu vicepreşedintele Marian Petrache, asta atunci când acesta termina de citit ziarul sau de trimis mesaje de pe telefonul mobil.

Angheloiu, cu discurs anti PSD

Radu Angheloiu şi-a început alocuţiunea prin a dezaproba actuala guvernare, încercând să aducă în atenţia delegaţilor liniile trasate de la Bucureşti de către Crin Antonescu. Iar pentru a convinge că el este preşedintele cel mai potrivit pentru liberali, Angheloiu s-a declarat a fi împotriva politicii social- democrate dar şi democrat-liberale. „În PNL am văzut şi eu multe. Asta nu mă împiedică să vin în faţa dumneavoastră cu încredere. Adevărata luptă politică se va da cu PSD-ul. Şi să nu creadă cineva, aşa cum se insinuează că Angheloiu nu va lupta cu PSD-ul. Vă spun că voi duce o luptă dură şi acerbă pentru ca Partidul Naţional Liberal să ajungă acolo unde merită. Pentru că eu cred că şi în Gorj se poate răsturna odată căruţa social-democrată şi că acum este momentul potrivit”, spunea Radu Angheloiu.

De mai multe luni de zile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, intrase în colimatorul colegilor săi de partid fiind considerat omul care face jocurile pesediştilor în interiorul organizaţiei liberale.

Modrea a văzut aţa la PNL şi foarfeca la PSD

„Vreau să împart firul în două. Este incredibil să auzi că unul dintre contracandidaţii mei, Radu Angheloiu ar putea să piardă funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Acea funcţie este a PNL şi sper să înţeleagă şi Dian lucrul acesta. Cui i-ar folosi pierderea funcţiei la Consiliul Judeţean, decât domnului Manţog, cancerul portocaliu care roade încet dar sigur din structurile noastre. Ar fi culmea ca după ce camarila lui Manţog ne vânează oamenii, să punem acum şi un preşedinte pe care-l dorec ei în organizaţia noastră. În egală măsura trebuie să le arătăm celor de la PSD că un proiect politic comun nu le dă dreptul la acţiuni de doi bani, numai ca să îşi sature ei supraponderala clientelă politică acumulată în 20 de ani de domnie în Gorj. Eu înţeleg că funcţia lui Radu Angheloiu ţine de un fir de aţă şi că foarfeca-i la Călinoiu. Firul nu se mai întoarce. Radule, foarfeca nu va fi niciodată la tine. Eventual ar putea trece de la Călinoiu la Manţog, în funcţie de ce decidem noi astăzi. Aşa că trebuie să-ţi spun să te înarmezi cu mai mult curaj” afirma Modrea.

Pentru discursul său, candidatul Dumitru Modrea a obţinut catalogarea din partea vicepreşedintelui Lucian Iliescu cum că ar fi susţinut un anumit candidat din cauza preocupării pentru luptele interne. Chiar dacă Modrea este conştient că a atins puncte sensibile ale colegilor săi de partid, acesta declara că este pregătit să suporte consecinţele. Modrea nu a convins pentru preşedinţie decât şase oameni prezenţi în sală, dar a fost agreat mai mult pentru o poziţie în Biroul Permanent al PNL Gorj, unde a obţinut o poziţie pe baza a aproximativ 85 de voturi.

Navlea, cu speechul pe hârtie

Ion Navlea a considerat că obiectivele sale vor fi mai bine înţelese dacă distribuie pliante în sală, pledând pentru desprinderea de acuzele privind partizanatele politice. „Gorjul şi Filiala PNL Gorj are nevoie, mai mult ca oricând de echilibru şi normalitate. Fără scandaluri, fără grupuri de inetrese, fără spectacole de prost gust, fără minciună şi promisiuni deşarte” au fost câteva dintre sloganurile lui Ion Navlea.

Dian Popescu vrea ministru şi secretari de stat

Popescu a explicat delegaţilor, cu strângere de inimă, definiţia ingineriei iar cel mai important deziderat al său este ca PNL Gorj sa aibă un ministru şi 3 secretari de stat. Fapt ce nu a trecut neobservat din partea vicepreşedintelui regional liberal, Lucian Iliescu.

„Mă prezint în faţa dumneavoastră cu strângere de inimă. Eu sunt inginer de meserie. În PNL Gorj a existat prea puţină inginerie şi prea multă literatură politică. Un preşedinte PNL Gorj trebuie să fie sută la sută independent. PNL Gorj va avea un ministru şi trei secretari de stat. Aceasta este schema după care va funcţiona PNL Gorj”.

Iliescu nu s-a abţinut să nu puncteze momentul: „Domnule Popescu, mai întâi de dorinţe trebuie să ne uităm şi la putinţe. Ca să ai un ministru trebuie să fii pe locul opt. Eu, care am fost pe primul loc ca organizaţie, nu am avut decât un secretar de stat. Aşa că, mai întâi la treabă şi mai apoi la drepturi”

Stroe a decis două excluderi

Numărarea voturilor nu a fost nici ea lipsită de evenimente. Pentru comportament nestatutar în cadrul conferinţei, Ionuţ Stroe a luat decizia de a exclude doi membri PNL, nedorind însă să le facă publice numele. „Nu este posibil să înjure ca la uşa cortului. Le-am luat numele şi vor fi excluşi din partid. Li se va face referat pe baza a ceea ce vor spune martorii, iar unul dintre martori sunt eu”, a spus Stroe.

Oana Paloş

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here