Videanu, aşteptat la Târgu-Jiu după Sfânta Mărie

397

videanuMinistrul Economiei Adriean Videanu, prim-vicepreşedinte al PD-L, şi colega lui de partid, Sulfina Barbu, erau aşteptaţi ieri la Târgu-Jiu pentru a se întâlni, într-o şedinţă ce trebuia să aibă loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu ,,portocaliii” gorjeni. Scopul vizitei avea legătură cu numirea viitorului preşedinte interimar al PD-L Gorj. Şedinţa a fost însă amânată pentru 17 august, Videanu fiind reţinut în capitală de şedinţa de Guvern.

Pedeliştii Adriean Videanu şi Sulfina Barbu şi-au amânat vizita importantă pe care trebuiau să o facă marţi la Târgu-Jiu, lucru stabilit în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului, ce a avut loc luni în capitală. Cei doi trebuiau să stea de vorbă cu membrii Biroului Permanent Judeţean al PD-L, pentru a stabili pe cine vor ei să propună pentru funcţia de preşedinte interimar al filialei. Asta, după ce, deja în BPN, la nivel central, Sulfina Barbu îl propusese deja pe Ion Ruşeţ pentru această funcţie, dar propunerea sa nu a fost aprobată de Adriean Videanu. Ministrul Economiei a cerut astfel o întrevedere cu reprezentanţii PD-L Gorj la Târgu-Jiu pentru a vedea dacă îl aleg pe funcţia de preşedinte interimar pe Cosmin Popescu, liderul demisionar, ori pe senatorul Ion Ruşeţ. Şedinţa importantă s-a amânat ieri, pentru data de 17 august. Amânarea şedinţei a fost confirmată şi de pedelistul Ionel Manţog care a făcut public că situaţia din PD-L Gorj trebuie cât mai repede lămurită, deoarece sunt numeroşi cei care îi vor locul lui Cosmin Popescu. Liderul demisionar nu a putut fi contactat pentru a confirma sau pentru a infirma dacă îşi doreşte postul din care a demisionat şi asta, deoarece, se vehiculează că ar fi în concediu în străinătate.

,,Nu vrem preşedinte un pârnăiaş”

Contactaţi telefonic mai mulţi preşedinţi de organizaţii PD-L din Gorj au anunţat că nu îl vor preşedinte al organizaţiei pe demisionarul Cosmin Popescu. ,,Nu vrem preşedinte un pârnăiaş. Nu este posibil să ne conducă un preşedinte condamnat. De ce nu ne întreabă pe noi pe cine susţinem. Nu înţelegem de ce Videanu trebuie să aibă o întrevedere cu Biroul Permanent Judeţean al PD-L, evitând o întrevedere cu noi”, a declarat unul dintre liderii PD-L din judeţ, care susţine că mai mulţi colegi din Gorj sunt la asentimentul său, refuzând să accepte o potenţială candidatură la şefia filialei a lui Cosmin Popescu.

Abia după sărbătoarea de Sfântă Mărie, mai precis pe 17 august, Videanu şi Barbu vor tranşa lucrurile în PD-L Gorj.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here