Procesul lui Manţog şi Vulpe, suspendat la Sibiu

406
mantogIonel Manţog şi Ion Vulpe, judecaţi la Sibiu în dosarul strămutaţilor de lux, au toate şansele să scape de o parte din acuzaţiile care le sunt aduse, după ce instanţa a suspendat judecarea dosarului, faptele respective urmând să se prescrie în câteva luni.

Fostul director de resurse umane şi fostul director general de la fosta Companie a Lignitului au fost anchetaţi de DNA şi acuzaţi de fapte celor asimilate de corupţie, printre care şi aceea că ar fi beneficiat de informaţii care erau secret de serviciu pentru a-şi ridica fiecare câte o vilă în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu în schimbul unor locuinţe ţărăneşti din zonele afectate de minerit.

Manţog a sesizat Curtea Constituţională cu privire la unele articole din legea de înfiinţare a DNA, contestaţia sa fiind admisă de către judecătorul de caz. În consecinţă procesul a fost suspendat, Curtea Constituţională putând să se pronunţe şi peste un an în privinţa solicitării fostului lider al PDL Gorj. Curtea a mai fost sesizată în trecut şi de Ion Vulpe, solicitarea acestuia fiind însă respinsă, iar procesul reluat.
Specialiştii în drept susţin că în această vară o parte din faptele de care sunt acuzaţi cei doi inculpaţi se vor prescrie şi, în consecinţă, judecătorii nu vor putea pronunţa o sentinţă, legea prevăzând că, până la prescriere, decizia magistraţilor trebuie să fie definitivă şi irevocabilă. Acest lucru oricum nu ar mai fi posibil pentru că şi termenele de la Curtea de Apel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie presupun şi ele ani de zile, timp în care, ar putea să se prescrie toate faptele.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here