4 suspecți de COVID-19, la spitalul din Rovinari

2328

„Ieri s-a dovedit a fi o zi foarte grea. Joi, 23.04.2020, s-au prezentat în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului un număr de 16 pacienți. Aceștia sufereau de diverse afecțiuni precum: contact cu căpușă, amigdalită, tulburare de panică, intoxicație alcoolică, pneumonie, hipertensiune arterială, indigestie, angină instabilă, etc. Pacienții locuiesc în Rovinari, Urdari, Bâlteni, Câlnic, Găvănești și Turceni. Dintre aceștia, doi pacienți au necesitat internare. In cursul zilei de ieri existau 4 suspecți de infectare cu noul coronavirus. În această dimineață a sosit rezultatul pentru un pacient, care s-a dovedit a fi negativ. Acesta urmează să fie externat, după finalizarea tratamentului.
În Ambulatoriu s-au prezentat un număr de 24 de pacienți, pentru diverse consultații, la cabinetele de chirurgie, medicină internă, neurologie, oftalmologie, pneumologie, psihiatrie și urologie.
Dat fiind faptul că au existat întrebări în legătură cu motivul pentru care tratăm în unitatea noastră suspecții de infectare cu noul Coronavirus, facem următoarele precizări:
Pana la confirmarea infectării unei persoane cu noul Coronavirus, din punct de vedere medical, acesta este un pacient comun, cu diverse afecţiuni. Puteţi sta fară grija însă. Avem pregatite protocoale de transfer şi zone speciale din cadrul spitalului pentru suspecţi COVID-19. Traseele au fost stabilite astfel încât nu exista niciun fel de contact între pacienţii cu alte afecţiuni si cei suspecţi. Mai mult decât atât, zonele de transfer sunt dezinfectate constant. Au existat cazuri cand suspiciunea nu s-a adeverit, însă pacienţii au fost trataţi pentru alte afecţiuni. Asa cum am mentionat in comunicatele de presa anterioare, în momentul confirmării aceştia sunt transferaţi către spitalele specializate, în condiţii de maximă siguranţă.
De asemenea, nimeni nu intră în contact cu pacienții suspecți fără echipament de protecție conform cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Medicii si personalul medical au fost instruiţi de către medicul epidemiolog în legătură cu protocolul de echipare, dezechipare, dezinfectare și prevenire a oricărui posibil contact. Există nebulizatoare în cadrul fiecărei secții, folosite în dezinfectarea constantă a întregului hol, în fiecare zonă comună în care sunt trataţi suspecţii COVID-19. Tratăm orice suspiciune cu maximă seriozitate, încă de la punctul de triaj”, a anunțat conducerea Spitalului Orășenesc „Sf. Ștefan” Rovinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here