Craiova, la a treia victorie cu Mediaș

1209

Universitatea Craiova a debutat cu dreptul în play-off. Trupa din Bănie a început faza a doua a campionatului la fel cum a început anul, cu o victorie împotriva ardelenilor de la Gaz Metan Mediaş. La fel ca în primul meci din campionat, ambele echipe au avut câte un penalty, şi ambele au marcat. Cicâldău a deschis scorul pentru gazde după o lovitură de la 11 metri obţinută de Ivan (3). Dorit de Craiova în această iarnă, Marius Constantin a restabilit egalitatea de la punctul cu var, după ce Tiago l-a trântit în careu pe Buş (9). Defensiva a fost punctul nevralgic al echipei lui Papură, în special în axul central. La pauză, Dielna i-a luat locul apărătorului portughez, dar şi fundaşul francez a părut rigid la debut, fără meciuri în picioare. Craiova a preluat conducerea pe tabelă până la finalul primului act. Mihăilă a finalizat, cu capul, o centrare a lui Nistor, fază la care vizitatorii au reclamat un fault comis de Vlădoiu la Sergiu Buş, în construcţia atacului (27). La reluare, Ivan a ratat o ocazie monumentală în minutul 53, după ce a fost lăsat singur cu poarta de o pasă a lui Mihăilă. A urmat un joc încâlcit, fără reale oportunităţi până în ultimele 10 minute. Bosniacul Koljic a irosit la rândul său o şansă mare (86), iar Mateiu a intervenit providenţial pentru a devia în corner şutul lui Chamed din careul Craiovei (90+1). Universitatea a bifat trei succese din tot atâtea meciuri cu Gaz Metan şi a obţinut a patra victorie în cinci etape cu Corneliu Papură pe bancă.

Papură: ,,Important este că am început bine play-off-ul”
Antrenorul Universității, Corneliu Papură, s-a declarat satisfăcut că echipa sa a început cu dreptul faza a doua a campionatului. În ciuda jocului mai slab din repriza secundă, tehnicianul a apreciat efortul jucătorilor săi. ,,Am început destul de bine jocul, am înscris, apoi ne-am făcut jocul destul de dificil, cu toate că la 2-1 puteam închide meciul, am avut situaţii de a marca. Important este că am început bine play-off-ul, cu trei puncte importante, împotriva unei echipe dificile. Au venit şi s-au apărat în prima repriză cu trei fundaşi, de fapt cu cinci şi ne-a fost destul de greu să ne creăm situaţii. Dar până la urmă cred că am reuşit în multe momente ale jocului să îi punem sub presiune. Cred că a fost mai mult o chestie psihică, frica de rezultat la 2-1, să ţii de rezultat şi te retragi. Dar şi la 2-1, pe dominarea mai sterilă a adversarului, am reuşit să avem situaţii de gol” , a declarat Corneliu Papură.Mijlocașul Craiovei, Dan Nistor, a făcut un nou joc bun și este convins că Universitatea poate menține ritmul până la finalul campionatului. ,,Eu cred că da, dar vom vedea. Avem o echipă bună, jucăm un fotbal frumos. Cred eu că am avut destule ocazii şi cred că am meritat să câştigăm. Suntem foarte bucuroşi, dar e doar prima etapă din play-off. Mai avem nouă meciuri foarte grele. După pauză, nu pot să zic că a fost o cădere. Am jucat la rezultat, ne-am retras un pic şi am vrut să jucăm pe contraatac. Ne bucurăm că s-a terminat aşa şi am câştigat cele trei puncte”, a spus Nistor. Craiova are o săptămână plină. Joacă, miercuri, în Cupă, la Iași, iar, duminică, se deplasează la București pentru partida cu FCSB din campionat.
UNIVERSITATEA CRAIOVA – GAZ METAN MEDIAȘ 2-1 (2-1)
CRAIOVA: Pigliacelli – Vlădoiu, Tiago (46, Dielna), Acka, Bancu – Mateiu, Nistor (88, Qaka), Cicâldău – Ivan (70, Vătăjelu), Koljic, Mihăilă. Antrenor: Corneliu Papură.
MEDIAȘ: Batista – Butean, M. Constantin, Larie, Velisar – Ely Fernandes (76, Roșu), Droppa, Fofana – Ciocan (13, Fofana), Popa (54, Cardoso), Buş. Antrenor: Edward Iordănescu.
Cartonașe galbene: Ivan, Mihăilă, Nistor, Pigliacelli, Bancu / Droppa, Larie, Chamed, Fofana
Arbitri: Horațiu Fesnic (Cluj) – Alexandru Cerei (Cluj), Mircea Orbuleț (București) – R: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe).
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galați), respectiv Eduard Alexandru (Ploiești).
Cătalin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here