A rămas fără funcție în Guvern

2500

Fostul prefect de Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, a rămas fără funcția de secretar general în Ministerul Justiției. Printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, Teodorescu, un apropiat al fostului premier Victor Ponta, căruia i-a fost și consilier, a fost eliberat din funcție începând cu data de 4 februarie.
„La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Ion-Claudiu Teodorescu a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Justiției. Domnul Ion-Claudiu Teodorescu predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data prevăzută”, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.
Ion Claudiu Teodorescu a lucrat ca expert parlamentar în perioada 2004-2012. În august 2012, el a fost numit prefect de Gorj, funcție pe care a deținut-o până în ianuarie 2014. Ulterior, a devenit secretar general adjunct în Ministerul de Justiție, dar a fost eliberat din acest post în decembrie 2015, de către fostul ministru de Justiție, Raluca Prună. În februarie 2015, plenul Senatului l-a numit în Consiliul Național de Integritate, la propunerea grupului PSD. Iar din 9 ianuarie 2017, Sorin Grindeanu l-a propulsat în funcție la Ministerul de Justiție.
Rămâne de văzut dacă Teodorescu va reveni în PSD sau i se va alătura lui Ponta, în Pro România.
Tot marți, prin decizie a premierului Orban, Elena Petrașcu a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Justiției. Potrivit presei centrale, Petrașcu este protejata foștilor miniștri PSD ai Transporturilor, Dan Șova și Lucian Șova.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here