Fruntaş pe ţară – Gorjul are nouă centre de permanenţă funcţionale

377

centru-de-permanenta-Turburea-1De la începutul lunii ianuarie 2012, două centre de permanenţă au devenit funcţionale în judeţul nostru. Adăugate la cele şapte deja existente în 2011, rezultă un total de nouă centre de permanenţă funcţionale la ora actuală, fapt ce clasează Gorjul pe un loc fruntaş între judeţele din ţară. La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) mai sunt depuse alte două cereri, pentru înfiinţarea de centre de permanenţă.

Numărul centrelor de permanenţă continuă să crească în judeţul nostru. De la 1 ianuarie funcţionează câte unul şi la Tismana şi Târgu-Jiu. Astfel avem la ora actuală nouă centre de permanenţă funcţionale, în Gorj. „Sunt nouă centre de permanenţă în Gorj, la: Cătune, Samarineşti, Mătăsari, Peştişani, Târgu-Jiu, Prigoria, Turburea, Logreşti şi Tismana. Cele din Tismana şi din Târgu-Jiu funcţionează de la 1 ianuarie 2012”, a explicat Mădălin Ungureanu, consilier în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Cereri pentru înfiinţarea altor centre

La Direcţia de Sănătate Publică Gorj mai sunt depuse alte cereri în vederea înfiinţării altor centre de permanenţă. „Avem cereri pentru noi centre. Autorităţile locale din Fărcăşeşti au depus una, alta a venit de la un medic din Bâlteni şi mai avem o solicitare pentru încă un centru de permanenţă în Târgu-Jiu, dar acolo este nevoie de o evaluare mai succintă”, declară consilierul Ungureanu. Mai mult decât atât, şi autorităţile din Bumbeşti-Jiu şi-ar fi exprimat intenţia de a deschide un centru de permanenţă în oraş. „La Bumbeşti-Jiu a fost o solicitare verbală, deocamdată; acolo ar fi necesar să se deschidă chiar un centru multifuncţional, cum spitalul din localitate a fost închis, este absolut necesară o măsură pentru asigurarea asistenţei medicale cetăţenilor din zonă”, a menţionat Mădălin Ungureanu, consilier în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. În centrele de permanenţă asistenţa medicală este asigurată de către medicii de familie începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here