Un elev gorjean va reprezenta România la o olimpiadă internaţională

373

Elevul gorjean Dumitru Călugăru este cunoscut la nivel naţional datorită premiilor obţinute la olimpiadele şi concursurile naţionale de chimie şi fizică. În această vară a participat la Tîrgu Mureş la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori-etapa naţională, clasându-se pe locul zece din cei 130 de elevi din toată ţara.

La acest concurs elevii sunt evaluaţi la trei discipline: chimie, fizică şi biologie. În urma probelor de baraj a fost selecţionat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori 2011. În perioada 26 septembrie-12 octombrie a avut loc la Bucureşti pregătirea centralizată a lotului lărgit. Elevii au susţinut 3 probe de baraj în urma cărora primii 6 elevi din clasament, printre care se numără şi elevul Dumitru Călugăru, au fost selecţionaţi în lotul naţional al României care va participa la Olimpiada Internaţională care se va desfăşura în Africa de Sud, în perioada 1-10 decembrie 2011.

Elevul Dumitru Călugăru a absolvit în această vară clasa a VIII-a la Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” Tg-Jiu iar în prezent este elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu.

Felicitări pentru rezultatele obţinute, deoarece acestea au presupus un efort considerabil din partea lui şi al profesorilor care l-au pregătit şi mulţumiri părinţilor care l-au susţinut.

Inspector şcolar chimie-fizică, Prof. Cornelia Danciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here