Reţeta săptămânii – Prăjitură inteligentă cu cacao

1812

Ingrediente
4 ouă la temperatura camerei, 1 lingură apă, 150 g zahăr, 125 g unt moale, 65 g făină, 50 g cacao, 500 ml lapte călduţ, un praf de sare, esenţă de vanilie, linguriţă oţet cacao/zahăr pudră (opţional)

Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 160° şi se tapetează tava de prăjituri cu unt. Se alege o tavă nu foarte lată sau lungă, ideal pătrată, de 20/20 cm sau rotundă. Dacă aluatul nu este suficient de înalt în tavă, din pricina dimensiunilor acesteia, există riscul ca prăjitura inteligentă să nu se stratifice.Se separă albuşurile de gălbenuşuri. În castronul cu gălbenuşuri se adaugă lingura de apă, apoi zahărul. Se bat gălbenuşurile până când devin o cremă uşoară. Se adaugă untul, praful de sare şi esenţa de vanilie, apoi se continuă să se mixezeze până când crema devine pufoasă. Se combină făina cu cacaua şi se adaugă treptat peste gălbenuşuri, amestecând bine după fiecare tranşă. Se adaugă laptele puţin câte puţin, amestecând în tot acest timp, iar după ce se încorporează complet, textura trebuie să fie destul de lichidă. Se bat albuşurile spumă împreună cu oţetul şi se mixează până când albuşul se ţine de paletele mixerului. Se adaugă spuma de albuşuri în compoziţia cu cacao, puţin câte puţin, amestecând delicat cu o spatulă. Nu e necesar să se omogenizeze amestecul. Se pune aluatul în tava pregătită şi se coace pentru 60 de minute. Este normal ca prăjitura să fie puţin mai moale în mijloc, să se mişte uşor, motiv pentru care trebuie lăsată să se răcească înainte de a fi tăiată. Se ornează prăjitura cu cacao sau cu zahăr pudră înainte de servire.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here