Reţeta săptămânii – Ciocolată de casă în două culori

2129

Ingrediente:
o 225 gr unt
o 360 lapte praf
o 6 linguri cacao
o 1 fiolă esenţă de rom
o 1/2 fiolă esenţă de vanilie
o 300 gr zahăr
o 150 ml apăi

Mod de preparare
Se pun într-o crăticioară 50 ml apă cu 100 gr zahăr, după care amestecul se pune pe foc.
Când zahărul s-a topit se adaugă 75 gr unt.
Când untul s-a topit se adaugă 3 linguri cacao şi 12 fiolă esenţă de rom.
Se ia de pe foc şi se adaugă 130 gr lapte praf.
Se pune într-o tavă mică şi se lasă la răcit 10 minute, timp în care se prepară ciocolata albă.
Se pun pe foc la fel ca şi la cea neagră, apa cu zahărul, când s-a topit zahărul se adaugă untul şi esenţa de vanilie.
Se ia de pe foc şi se adaugă 100 gr lapte praf.
Se toarnă peste ciocolata neagră din tavă şi se lasă la răcit până se face a doua porţie de ciocolată neagră la fel ca şi prima.
Se toarnă aceasta peste ciocolata albă şi se lasă să se răcească.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here