Festivitatea deschiderii noului an şcolar, la Liceul Tehnologic din Ţicleni

2558

În prezenţa reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice locale, care le-au transmis mesaje motivaţionale, delicate şi elegante şcolarilor, părinţilor şi profesorilor, luni, 9 septembrie 2019, pe moderna bază sportivă a Liceului Tehnologic din Oraşul Ţicleni s-a desfăşurat festivitatea deschiderii noului an şcolar, cu acest prilej, elevii, cadrele didactice şi părinţii trăind cu emoţie semnificaţia deosebită a întâlnirii cu «cetatea de vis a iluminării minţii», care a fost, este şi va rămâne şcoala, aceea care ,,aprinde în sufletul copiilor lumină”, aşa cum apreciază şi învăţătorul Gheorghe Scurtu, în cartea sa autobiografică, deoarece, în fiecare toamnă, prima zi de şcoală este percepută cu o vibrantă şi sinceră emoţie de către fiecare dintre noi, acesta fiind şi un moment al bucuriei începutului desluşirii învăţăturii şi al reîntâlnirii aşteptate cu colegi, cu prieteni şi cu profesori dragi.

Un moment al bucuriei începutului desluşirii învăţăturii
În rândul dascălilor de la Liceul Tehnologic Ţicleni sunt oameni dăruiţi profesiei, printre aceştia numărându-se domnii profesori Costinel-Alin Rovenţa, împreună cu distinsul şi neobositul său tată, Constantin Rovenţa, d-l prof. Marcel Istrate, domnul ing. Petre Cuşlea şi d-na ing. Elena Olga Petrică, domnul ing. Adrian Duma, liderul de sindicat şi doamnele profesoare Crina Oprişor şi Parmena Mărăcineanu, lista fiind mult mai cuprinzătoare pentru a putea fi prezentată în câteva rânduri. În mesajul adresat celor prezenţi, domnul Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni, i-a îndemnat pe tineri să manifeste un comportament civilizat în şcoală şi în afara şcolii, având ca principală preocupare învăţătura, după care comisarul şef şi comandantul împuternicit al Poliţiei Ţicleni a dat citire mesajului trimis tinerilor elevi de către domnul Decebal Drăghiea, comisar şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, şeful poliţiei locale îndemnându-i pe elevi să nu le fie frică de uniformele poliţiştilor(!!)! În continuarea acestui mesaj de atenţionare, a urmat şi mesajul de suflet adresat elevilor din şcoală, de către doamna doctor Iosefina Dulcescu-Porojnicu, care a felicitat elevii şi cadrele didactice pentru activitatea şcolară din anul şcolar anterior, asigurând pe cei prezenţi de o asistenţă medicală de calitate, mereu aflată în atenţia doamnelor în «halat alb», cele care au menirea de a fi în sprijinul sănătăţii oamenilor, în special a tinerilor!

,,Tuturor, dragi elevi, vă doresc un an şcolar rodnic, în care să învăţaţi lucruri noi, să vă descoperiţi pasiunile, să aveţi îndrumători, oameni dăruiţi”!
În cuvântul adresat participanţilor la festivitate, domnul prof. dr. Mihai Istrate, directorul şcolii, a dat citire listei elevilor premiaţi în anul şcolar trecut, subliniind importanţa criteriilor care au stat la baza acestor aprecieri, şi anume: media anuală generală la învăţătură, media la purtare şi calificativele cunoştinţelor la limbi străine şi la cunoaşterea culturii şi a civilizaţiei europene, dându-se asigurări ferme privitoare la transportul elevilor de acasă către şcoală şi de la şcoală la domiciliu, elevii fiind îndemnaţi să evite absenteismul nemotivat, să manifeste un comportament decent în şcoală, pe stradă şi în familie, iar, în ultimul rând, managerul şcolii a spus: ,,Îi felicit pe colegii mei, cadrele didactice, întregul personal auxiliar din şcoală, iar rezultatele bune care au fost obţinute în anul şcolar trecut să ne determine să obţinem rezultate şi mai bune în anul şcolar pe care îl începem astăzi! Tuturor, dragi elevi, vă doresc un an şcolar rodnic, în care să învăţaţi lucruri noi, să vă descoperiţi pasiunile, să aveţi îndrumători, oameni dăruiţi – părinţi, profesori şi maiştri, deopotrivă – care să vă susţină, astfel încât să vă bucuraţi de reuşitele voastre! Să le arătaţi mereu respect şi recunoştinţă, pentru că vă călăuzesc în drumul spre cunoaştere şi devenire personală”, a încheiat managerul liceului din Ţicleni, care a obţinut în acest an rezultate bune la examenul de bacalaureat!
Profesor, Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here