Morega, la sărbătorirea a 198 de ani de la Proclamația de la Padeș: ,,Vorbele lui Tudor Vladimirescu sunt valabile și acum, după două secole!”

1437

Autoritățile locale, județene, doi parlamentari, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice și al Fundației ,,Tudor Vladimirescu”, membrii Ligii Culturale Fiii Gorjului, dar și numeroși cetățeni au participat, duminică, la Padeș, la manifestările prilejuite de împlinirea a 198 de ani de la Proclamația lui Tudor Vladimirescu de pe Câmpia Soarelui. În program au fost prinse alocuțiuni ale autorităților prezente, un program realizat de artiștii Ansamblului Profesionist ,,Doina Gorjului” și s-a jucat o scenetă. Evenimentul s-a încheiat, după ce participanții au încins o horă mare.

Evenimentul istoric de la Padeș a adus în comuna condusă de edilul liberal Serafim Antonie, doi parlamentari, pe Dan Vîlceanu și pe Alin Văcaru, dar și pe prefectul județului Ciprian Florescu, pe vicepreședintele CJ Gorj, Gheorghe Nichifor, pe subprefectul Arjoca, dar și toți consilierii locali din comună, numeroși cetățeni și membri ai Ligii Fiii Gorjului.
Fostul parlamentar, Dan Morega, președinte al IAIPP, prezent la eveniment, le-a cerut autorităților locale și județene să facă demersurile necesare ca anul viitor, monumentul lui Tudor Vladimirescu de la Padeș să intre în reabilitare, le-a solicitat, de asemenea, să găsească fondurile necesare pentru realizarea unui cămin cultural în localitate, dar și banii necesari pentru reabilitarea drumului până la Cerna Sat.
,,Am sărbătorit la Padeș, la monumentul lui Tudor Vladimirescu, împlinirea a 198 de ani de la Proclamația Revoluției din 1821 și am depus o coroană cu flori în calitate de Președinte al Fundației „Tudor Vladimirescu”.
Au fost prezenți și au depus coroane cu flori oficialitățile județului, parlamentari și conducătorii unor instituții publice și partide. Ceea ce spunea Tudor Vladimirescu în Proclamația de la Padeș ,,PATRIA este norodul, nu tagma jefuitorilor”, din nefericire este valabilă și acum, după aproape 200 de ani”, a precizat Dan Morega, la finalul evenimentului de la Padeș.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here