S-a lansat aplicația mobilă Târgu-Jiu City App!

1305

Vineri, 24 mai, conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a organizat conferința de lansare a aplicației mobile Târgu Jiu City App. Aplicația poate fi downloadată din Magazin Play al dispozitivelor Android, dar și pe dispozitivele IOS. Sunt disponibile, momentan, versiunile în limba română și cea engleză pentru această aplicație. La evenimentul de lansare au luat parte și reprezentanți ai unităților de cazare din municipiul Târgu-Jiu.

Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Direcția Turism și Evenimente Culturale și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” a lansat aplicația Târgu- Jiu CityApp. Târgu-Jiu CityApp este o aplicație pentru dispozitivele mobile care funcționează pe platformele Android și IOS și a fost realizată de una dintre cele mai mari companii de profil la nivel internațional – Schubert & Franzke. Aplicația vine în sprijinul turiștilor care ne vizitează orașul, dar și pentru informarea târgujienilor.
Târgu-Jiu CityApp cuprinde informații esențiale oricărui turist: hoteluri și pensiuni de pe raza orașului, obiective turistice, restaurante, baruri și alte unități de alimentație publică, sedii de instituții, magazine, transport public local, dar și un calendar cu cele mai importante evenimente organizate la Târgu- Jiu. Toate punctele de interes conțin detalii precum: imagini, text, adresă, telefon/telefon mobil cu posibilitatea de apelare directă, adresa de email cu posibilitatea de a trimite mesaj folosind funcția email a telefonului, website, orar, locație pe Google Maps și opțiuni de navigație. Toate elementele pot fi sortate alfabetic sau după distanță. De asemenea, se pot folosi opțiuni de filtrare, în funcție de tipul de punct de interes. Aplicația se poate folosi în două limbi (Română, Engleză) care pot fi schimbate din meniul aplicației, iar instalarea ei este gratuită.
,,Am lansat aplicația orașului, moment pe care îl consider deosebit de important pentru dezvoltarea municipiului Târgu-Jiu. Vizitatorii, turiștii, dar și cetățenii din municipiu, vor putea obține informațiile de care au nevoie descărcând Târgu-Jiu City App pe smartphone sau pe o tabletă. Obiective turistice, cazare, restaurante, turism, servicii publice, calendar de evenimente, comunicate de presă, cultură și timp liber, toate aceste informații și multe altele sunt acum disponibile și ușor accesibile pentru oricine va dori să le obțină. Am intrat într-o nouă etapă a dezvoltării noastre ca oraș și continuăm să ne modernizăm. Le mulțumesc reprezentanților Schubert &Franzke, firma care a conceput aplicația, dar și tuturor celor care au participat la conferința de lansare a acesteia, în special societăților din domeniul cazării cu care vom colabora mai departe, mai ales că, așa cum am anunțat deja, urmează o vară extrem de ”fierbinte” în ceea ce privește evenimentele pe care le organizăm la Târgu-Jiu. Concerte cu formații de top, spectacole sportive de amploare și multe alte surprize vor aduce, cu siguranță, un număr mare de vizitatori cărora dorim să le oferim cele mai bune condiții. Este foarte important ca turismul să ia amploare la Târgu-Jiu și am făcut deja pași importanți în această direcție”, a declarat Marcel Laurențiu Romanescu, primarul municipiului Târgu- Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here