„Practică pentru viitor”, un proiect ambiţios marca Centrul de Calcul Târgu-Jiu

806

CENTRUL DE CALCUL SA, în parteneriat cu Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Asociația pentru Șanse Egale, a lansat proiectul „Practică pentru viitor”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Lansarea proiectului a avut loc în data de 14 septembrie 2018, în sala de conferințe a centrului de calcul.

150 de studenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu vor beneficia de sprijin pentru tranziţia de la şcoală la viaţa activă, datorită proiectului recent lansat de către Centrul de Calcul SA în parteneriat cu UCB Târgu-Jiu şi Asociaţia Şanse Egale. „Ne-am gândit să accesăm fonduri europene în zona stagiilor de practică ale studenţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Sigur că proiectul nostru este unul important, adresându-se unui număr de 150 de studenţi, care vor avea posibilitatea să facă stagii de practică în companii din judeţul nostru, şi care vor putea să vadă exact nivelul de adresabilitate al angajatorilor din acest judeţ”, a declarat Dragoş Ionică, directorul Centrului de Calcul Târgu-Jiu.

Beneficii pentru studenţi
Simona Dumitraşcu, reprezentantul Asociaţiei pentru Şanse Egale, a precizat că „proiectul a plecat de la identificarea unor nevoi. În primul rând, din partea firmelor care se plângeau că nu găseau absolvenţi pregătiţi pentru piaţa muncii, pe care să îi angajeze. Acest fenomen se întâmplă din două motive: ori absolvenţii nu ştiau să îşi prezinte aptitudinile şi cunoştinţele pe care le aveau, sau nu ştiau să dovedească o minimă pregătire practică în domeniul respectiv. Noi încercăm să creăm o reţea de angajatori pe care să îi punem în contact cu studenţii şi cu cadrele didactice din universitate, astfel încât să adaptăm curricula de curs şi cunoştinţele practice ale absolvenţilor şi, pe de altă parte, să facilităm accesul angajatorilor la studenţi”.
Ilie Borcoş, profesor universitar în cadrul UCB Târgu-Jiu, a declarat, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului „Practică pentru viitor” că: „sunt anumite cerinţe pe piaţa muncii, adică firmele vin cu anumite cerinţe, şi atunci vom încerca să îi facem pe studenţi să îndeplinească aceste cerinţe şi să îşi găsească mai uşor un loc de muncă”.
Obiectivul general al proiectului „Practică pentru viitor” este creșterea ratei de participare a studenților la programele de învățare la locul de muncă, precum stagii de practică și programe de intership performante și profesioniste, prin continuarea și consolidarea, dar și prin crearea unor noi parteneriate sociale performante între mediul academic și sectorul privat, cu scopul dobândirii și dezvoltării cunoștințelor practice, a abilităților și a aptitudinilor de muncă ale studenților, pentru creșterea inserției pe piața muncii a acestora.
Grupul țintă este format din studenți ai Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și are următoarea structură: 150 studenți care beneficiază de sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă, dintre care minim 50 femei, studenți din mediul rural minim 75, studenți netradiționali minim 8.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here