Ploi frecvente, moderate cantitativ

407

Meteorologii prognozează pentru zona Olteniei în această lună, ploi frecvente, moderate cantitativ. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată începând cu 14 septembrie.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă pentru zona Olteniei că în primele zile ale săptămânii, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, cu o medie de 26 de grade. Scăderea de temperatură prognozată pentru data de 13 septembrie va aduce regimul termic în jurul valorilor climatologic normale, respectiv 22-24 de grade Celsius. Minimele nocturne se vor situa în primele zile, în medie, între 13 şi 15 grade, urmând să scadă după data de 14 septembrie. Ploi mai frecvente, moderate cantitativ se vor semnala între 11 şi 13 septembrie, apoi în jurul datei de 17 septembrie. În restul intervalului sunt de aşteptat doar ploi slabe, izolate.
La Rânca
Potrivit ANM, la munte, valorile termice, atât cele maxime, cât şi cele minime vor fi în creştere în primele zile ale intervalului, astfel că se vor înregistra în medie 14-16 grade ziua şi 6-8 grade noaptea. Data de 13 septembrie va aduce o scădere a temperaturilor, care se vor menţine relativ constante şi normale climatologic, până la sfârşitul perioadei (ziua, în medie 11-13 grade, noaptea 4-6 grade).
În intervalul 11-13 septembrie sunt de aşteptat ploi frecvente şi chiar mai însemnate cantitativ. Pentru celelalte zile se anticipează ploi slabe, pe areale restrânse.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here