Restricţiile şi 20 de semafoare pun la încercare răbdarea şoferilor pe Defileu

311

Defileul Jiului a ajuns un calvar pentru şoferi. Asta din cauza faptului că pe tronsonul de drum Bumbești Jiu – Petroşani se lucrează. Cei care tranzitează această zonă în zilele în care nu este închisă, cu greu rezistă aşteptării, la nu mai puţin de 20 de semafoare pe un singur sens.

Lucrările de pe tronsonul de drum Bumbești Jiu – Pretroșani avansează constant, dar deşi acest lucru este de bine şoferii o iau razna în faţa blocajelor şi a culorii roşii a semafoarelor de pe Defileu. Traficul în Defileul Jiului este restricţionat, ca urmare a executării lucrărilor de reparaţie a drumului. Cel mai enervant lucru potrivit spuselor şoferilor este statul la semafor, care are o durată destul de mare.
Muncitorii care fac amenajările la drum recunosc că în Defileul Jiului se respectă cu greu regulile de circulaţie şi asistă zilnic la o debandadă în trafic. Nu o data, spun muncitorii, şoferii au fost la un pas să se încaiere, din cauză că nu respecta culorile semaforului şi, după ce că se circulă pe un singur sens se mai fac şi blocaje.
Andrada Bărăitaru

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a atribuit unei asocieri spaniolo-italiano-română un contract de 149,7 milioane de lei pentru reabilitarea drumului naţional DN 66, între Bumbeşti-Jiu şi Petroşani, care prevede modernizarea a 33,5 kilometri în defileul Jiului. Contractul semnat între CNADNR şi asocierea de firme Copisa Constructora Pirenaica (Spania) – Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) – Coremi Inter (România) are o durată de execuţie de doi ani. Lucrările au început, iar CNADNR şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vor urmări cu atenţie desfăşurarea acestora.

Trafic închis
În vederea efectuării lucrărilor de reabilitare a sectorului cuprins între localităţile Bumbeşti-Jiu-Petroşani, până la 1 octombrie numai în zilele de marţi, miercuri şi joi, în intervalul orar 9:00-18:00, se va închide traficul rutier pe DN 66, pe sectorul cuprins între localităţile Bumbeşti Jiu – Petroşani, km 93+500 – km 126+000, pentru execuţia lucrărilor de reabilitare a sectorului de drum menţionat. În acest interval, circulaţia se va desfăşura deviat, în ambele sensuri, pentru relaţia Târgu Jiu – Petroşani şi retur pe ruta ocolitoare: DN 67, Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Simeria – DN 66 Simeria- Haţeg – Petroşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here