Se fac reparaţii la unităţile de învăţământ

386

Municipalitatea investeşte aproape 30 de miliarde în lucrări de reparaţii la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului nostru. În această perioadă se lucrează la reabilitarea grupurilor sociale la câteva şcoli şi licee, dar şi la refacerea faţadelor şi împrejmuirea câtorva unităţi.

Date fiind investiţiile majore care s-au realizat de-a lungul timpului la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului nostru, actualmente autorităţile locale sunt preocupate de lucrări de întreţinere şi reparaţii. Câteva zeci de miliarde de lei vechi se vor cheltui în acest scop. „An de an s-au făcut eforturi investiţionale de miliarde de lei; e normal ca odată pusă la punct baza materială, cheltuielile anului curent să fie de sume mult mai modice, constând în obligativitatea asigurării întreţinerii bazei materiale, drept pentru care, în acest an, vor continua lucrările în principal la grupurile sociale la căminul CNTV şi la Liceul 4, Liceul 5, Şcoala 8 şi Liceul de Muzică, în acelaşi timp renovându-se faţadele de la liceele 2, 5 şi 4. În acelaşi timp, se derulează lucrări de împrejmuire la Şcoala nr. 6, Liceul nr.4, Henri Coandă şi aşa mai departe”, a explicat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu-Jiu.

670 de locuri pentru clasa pregătitoare
Reţeaua şcolară pentru anul 2013-2014 a fost deja aprobată din luna ianuarie şi a rămas structura aproape identică celei din anul şcolar 2012-2013, în sensul că învăţământul preuniversitar este organizat în 28 de centre financiare cu personalitate juridică şi 25 fără personalitate juridică.
Pentru clasa zero, autorităţile au pregătit câteva sute de locuri, luându-se deja toate măsurile necesare asigurării tuturor condiţiilor pentru desfăşurarea activităţilor şcolare. „Avem 670 de locuri pentru clasa pregătitoare. Au fost repartizate aşa cum a prevăzut legiuitorul, organizate pe clasele respective, în cadrul şcolilor la care au fost arondate. Astfel, în toamnă, la începerea anului şcolar nu vom avea probleme din punctul de vedere al asigurării condiţiilor materiale, organizatorice, şi nici din punct de vedere al asigurării utilităţilor”, a menţionat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu-Jiu
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here