Bust al lui Sergiu Nicolaescu, la Târgu-Jiu

396

Regretatul regizor şi actor Sergiu Nicolaescu va avea un bust în municipiul Târgu-Jiu. Autorităţile locale au discutat cu apropiaţi ai lui Nicolaescu, acceptând ca acestea să amplaseze bustul în locaţia dorită. Totodată, municipalitatea i-a cerut văduvei regizorului să doneze câteva obiecte personale ale acestuia pentru a le expune în incinte cinematografului care îi poartă numele. Din păcate, solicitarea a fost respinsă de Dana Nicolaescu.

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu spune că a fost contactat de un apropiat al lui Sergiu Nicolaescu, care şi-a exprimat dorinţa de a amplasa un bust al regizorului în oraşul său natal. „Am primit un telefon de la un apropiat al lui Sergiu Nicolaescu care a spus că îşi doreşte să vină la Târgu-Jiu, să avem o întâlnire. În momentul în care vine vom discuta şi vom fi de acord să se amplaseze un bust al lui Sergiu Nicolaescu”, confirmă edilul.

Obiecte personale contracost
Sergiu Nicolaescu a primit titulatura de cetăţean de onoare al municipiului nostru cu doar câteva luni înainte de a-şi pierde viaţa. În plus, cinematograful din Târgu-Jiu poartă numele marelui regizor. Autorităţile locale şi-ar fi dorit să expună câteva obiecte personale ale lui Nicolaescu în incinta cinematografului, însă văduva sa a refuzat să le doneze, precizând că ele pot fi cumpărate. „Cu Dana Nicolaescu nu am mai vorbit de când a venit la Târgu-Jiu. În calitate de primar, am cerut dotarea cinematografului cu câteva obiecte ale lui Sergiu Nicolaescu şi ni s-a spus că nu se poate decât dacă le cumpărăm. Mai mult de atât nu se poate comenta. Noi am avut şi avem respect faţă de persoana lui Sergiu Nicolaescu, dar se pare că fosta soţie ne încurcă în a merge mai departe”, a menţionat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.
Reamintim faptul că Sergiu Nicolaescu are şi o stea pe Aleea Celebrităţilor din municipiul Târgu-Jiu, autorităţile locale dovedind prin fapte respectul pe care i-l poartă regretatului regizor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here