Penalele lui Frăţilescu împotriva lui Caragea, nefondate

355

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, la finalul lunii trecute, că ultimele plângeri penale făcute de ofiţerul Ion Frăţilescu, împotriva comandatului IPJ Gorj, Viorel Caragea, ar fi nefondate. Plângerile au fost oricum finalizate cu neînceperea urmăririi penale de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Frăţilescu atacând soluţia procurorilor la instanţa de judecată. În final, fostul adjunct al lui Caragea a fost stabilit tot el bun de plată, magistraţii Curţii de Apel obligându-l să plătească, la finalul procesului, cheltuieli de judecată de 100 de lei.

Răfuielile dintre Frăţilescu şi Caragea sunt mai vechi, în 2010 fostul adjunct al şefului IPJ Gorj făcând prima plângere penală împotriva comandantului la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Este vorba despre plângerea privind purtarea abuzivă a şefului IPJ Gorj la adresa lui Frăţilescu, finalizată tot în favoarea lui Caragea.
Frăţilescu a continuat însă cu plângerile până la demiterea sa din funcţie în 2011, ca urmare a unor nereguli depistate în activitatea sa. Şi atunci Frăţilescu s-a adresat instanţei pentru anularea deciziei de demitere şi a dosarului de disciplină care i s-a întocmit la momentul respectiv. La jumătatea anului 2012, Frăţilescu reputează o primă victorie împotriva lui Caragea şi anulează, totodată, evaluarea nefavorabilă care i-a fost făcută în 2011.

Stochean, parte în proces
Frăţilescu a continuat însă să facă plângeri penale împotriva lui Caragea, pentru ultimele două Parchetul Curţii de Apel dând NUP, lucru relevat recent şi în sentinţa Curţii de Apel Craiova. Nu numai Caragea a fost vizat de aceste două plângeri ci şi comisarul Liviu Daniel Stochean, cel care în iunie 2012 a câştigat funcţia de adjunct şef poliţie al municipiului Motru. Stocheanu a fost anterior şeful Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu şi se vede că s-a tamponat şi el cu Frăţilescu.

Alt proces cu IPJ şi cu Caragea
Instanţa din Bănie a respins însă la finalul lunii aprilie plângerea lui Frăţilescu, dând, în acest sens, o sentinţă definitivă. “Respinge plângerea formulată de petentul Frăţilescu Ion împotriva rezoluţiei nr. 17/P/2013 din 1.02.2013 şi rezoluţia nr. 273/II/2/2013 din 19.02.2013 ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova ca nefondate. Obligă petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în hotărârea instanţei.
Frăţilescu mai are un alt proces cu IPJ Gorj şi cu Viorel Caragea, este vorba de un litigiu privind funcţionarii publici, aflat în recurs la Curtea de Apel Craiova. Cei doi continuă să se contreze la instanţa de judecată, magistraţii nereuşind să-i împace până acum pe cei doi poliţişti.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here