Paul Stănescu, noul preşedinte al CDR SV Oltenia

451

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la şedinţa ordinară de lucru a Consiliului pentru dezvoltare regională Sud – Vest Oltenia în localitatea Voineasa. În cadrul acestei şedinţe a fost ales preşedintele CDR SV Oltenia, în persoana lui Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.
Conducătorii judeţelor Olteniei şi-au ales un nou preşedinte. Este vorba despre Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

Mai multe hotărâri au fost adoptate în prima şedinţă a CDR SV Oltenia printre care şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2013. Noul preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională îşi propune să dezvolte zona Olteniei, regiunea care realizează cel mai mic produs intern brut dintre toate zonele României. Acest lucru se poate schimba prin dezvoltarea agriculturii şi a turismului după spusele acestuia. O altă hotărârea importantă aprobată a fost cea de aprobare a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an. Au fost contractate 436 de cereri de finanţare, cu o valoare de aproximativ 571 milioane de euro. Până la sfârşitul acestui an, pe toată regiunea Olteniei vor mai fi semnate încă 50 de contracte de finanţare.
De la Gorj la această întrunire au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru precum şi alţi reprezentanţi ai primăriilor din judeţ.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here