Centrul de permanenţă din Bumbeşti-Jiu funcţionează în paralel cu spitalul

343

Centrul de permanenţă din Bumbeşti-Jiu a fost inaugurat la începutul lunii aprilie 2012, la un an de la închiderea spitalului din localitate. Odată cu reluarea activităţii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, autorităţile locale ar fi putut dispune închiderea centrului, dat fiind faptul că el fusese înfiinţat la solicitarea acestora. Deşi unitatea spitalicească funcţionează deja de câteva zile, s-a decis să se menţină şi centrul de permanenţă.

În urmă cu aproape doi ani de zile, mai exact la începutul lunii aprilie 2011, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu îşi închidea porţile, fiind propus pentru transformarea în cămin de bătrâni. Întreaga comunitate din oraş, dar şi din localităţile componente, s-a văzut lăsată fără asistenţă medicală. Autorităţile locale au făcut nenumărate demersuri pentru redeschiderea spitalului, însă, între timp, pentru a asigura asistenţa medicală cetăţenilor, reprezentanţii Primăriei Bumbeşti-Jiu au solicitat înfiinţarea unui centru de permanenţă. Acesta a fost inaugurat la data de 1 aprilie 2012. Centrul de permanenţă de la Bumbeşti-Jiu a funcţionat în incinta fostului spital orăşenesc.

Soarta centrului, decisă de autorităţi
Consiliul Local a luat decizia deschiderii acestuia, începând cu data de 1 aprilie 2012, iar acum, odată cu redeschiderea spitalului s-a decis doar schimbarea sediului centrului. „Soarta centrului de permanenţă a rămas la latitudinea primarului, dat fiind faptul că el a solicitat înfiinţarea lui. Acesta a decis să-l menţină centrul de permanenţă, fiind mutat însă într-un cabinet medical, dar este întreţinut tot de Primărie”, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Pe raza judeţului nostru funcţionează 15 centre de permanenţă. Acestea sunt în localităţile: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Bâlteni şi Târgu-Cărbuneşti.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here